Çöp Evden Çıkanlar Hayrete Düşürdü

İlimiz Molla Fenari Caddesi’nde ikamet eden 70 yaşındaki A.Ö.’nün evinden çıkan eşyalar bu kadar da olmaz dedirtti.

Çöp Evden Çıkanlar Hayrete Düşürdü

Komşuların şikâyetiyle gelen ihbarı değerlendiren İlimiz Belediyesi ekiplerinin harekete geçmesiyle birlikte evden yaklaşık 25-30 kamyon çöp çıkarıldı. İstiklal İlköğretim Okulu yanında bulunan binanın son katında ikamet eden ve aynı zamanda evinde kedi besleyen A.Ö.’nün evini çöp hale getirmesi komşularını isyan ettirdi. Apartmanı saran yoğun kokudan rahatsızlık duyduklarını ifade eden komşuların şikâyet ettiği A.Ö’nün evde olmaması nedeniyle kapı çilingir yardımıyla açıldı. Komşuların ihbarıyla daireye gelen Belediye temizlik işçileri zabıtaların gözetiminde ev boşaltırken evden çıkanlar görenleri hayrete düşürdü. 
Yaşlı kadının kapı karşı komşusu İsmet Erkılıçoğlu yaptığı açıklamada, "Yaşlı kadının dairesinden çok pis koku geliyordu ve biz onu defalarca uyardık. Rahatsız olduğu için komşuları olarak fazla ses çıkarmadık. Ancak kokular aşırı gelince dayanamadık ve şikâyet etmek zorunda kaldık. Şu anda evde çöpten adım atacak yer yok. Ortak kullanım alanı olan teras kat bile çöplerle dolu. Biz bu durum karşısında yıllardır uğraşıyoruz. Burası 2013 yılında temizlenmişti. Yaklaşık 5 yıldır yine burayı bu hale getirdi. Biz bu yaşlı kadına sahip çıkılmasını istiyoruz. Yoksa burası yine bu hale gelir” diye konuştu.
Kokudan rahatsız olan apartman sakinleri ve esnaflar evin hemen boşaltılmasını isterlerken esnaflar yapılan temizlik gününün yanlış bir zamanlama olduğunu ifade ederek bu boşaltma işinin trafiğin daha az olduğu Pazar sabah saatlerinde yapılabileceğini söyledi. İşletmeci Arzu Çağlar “Burası şehrin en işlek caddelerinden birisi. İstiklal İlköğretim Okulu öğrencilerinin öğle arası için ara verdiği bir zaman diliminde yapılan çalışma Pazar günü yapılabilirdi” dedi. 
Yaklaşık iki gündür evde olmayan A.Ö.’nün ise eve döndüğünde komşuları ile tartışma yaşanacağı söyleniyor. Haber: Merve CEYLAN

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2018, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284