Karaman’da Kaçak Avlanan 52 Kişiye Ceza Kesildi

Karaman’da kaçak avlanan 52 kişiye ceze kesildi.

Karaman’da Kaçak Avlanan 52 Kişiye Ceza Kesildi

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğümüz Av Koruma Ekipleri  Jandarma ekiplerinin de desteğiyle KASIM Ayı içerisinde  yapılan av koruma ve kontrol faaliyetlerinde Karaman İli genelinde 183 Avcı kontrol edilmiş, usulsüz avcılık yapan 52 Kişiye 61.417,00 TL para cezası uygulanmıştır. Ayrıca 1 otomobil , 3 av tüfeğine el konulmuş ve mülkiyeti kamuya geçirilmiştir.
İlimizde özellikle Merkez ilçe Nunu Vadisi ve Ermenek ilçesi yaban keçisi alanlarında İl/ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile işbirliği içerisinde fotokapanlar ve drone'lar ile kaçak avcılığın önüne geçilmektedir. Fotokapanlar ve drone'lar ile tespit edilen kişilerin kimlik belirleme çalışmaları devam etmekte olup, bu kişilere 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında gerekli adli ve idari işlemler yapılmaktadır.
Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğümüz, Karaman’da, bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarını göz önüne alarak doğal kaynak değerlerini, sürdürülebilirlik, katılımcılık ve çevreye duyarlılık temel ilkeleri doğrultusunda koruma amacı gütmektedir. Bu kapsamda ilimiz genelinde av ve yaban hayatının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla, il ve ilçe jandarma komutanlıkları, belgeli avcılar, avcı dernekleri ve köy muhtarlıklarının da desteği alınarak av koruma ve kontrol çalışmaları etkin bir şekilde sürdürülmeye devam edilecektir.”


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284