Yangın Çıkan Ev Yıkıldı

Karaman’ın Sekiçeşme Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda kerpiçten yapılma evin yanması üzerine yıkım kararı alınan ev Karaman Belediyesi tarafından yıkıldı.

Yangın Çıkan Ev Yıkıldı

Ev yıkımına başlamadan önce evin sahibi yaşlı çiftin evi boşaltıldıktan sonra, elektrik, su gibi hatların bağlantısı kesilerek yıkıma hazır hale getirildi.

Karaman'ın en eski evlerine ev sahipliği yapan Seki Çeşme Mahallesi geçtiğimiz günlerde elim bir olaya sahne oldu. Bacasını ilkbahar temizliğini yapmak için yakan yaşlı çift evde yokken komşuları duman ve koku şikayeti ile itfaiye ekiplerine haber vermişti. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri önce dumanın kaynağını araştırdı, ateş veya duman kaynağını bulamayınca binanın dış kısmına yönelerek ateş bulgusu aradı ve baca bölgesinden gelen dumanı farketti. Kısa süren müdahalede dumanın kesilmediğini görmesine rağmen toz diyerek olayı geçiştirmeye çalışan itfaiye ekiplerinin ihmali az kalsın bir faciaya yol açacaktı. Vatandaşların dikkati sayesinde tozun ağır ağır yanan ateş olduğu farkedilerek mahalle muhtarına haber edildi. 

FACİADAN DÖNÜLMÜŞTÜ

Ev sahibinin bacayı temizlemek için bacayı yaktığını belirtmesi üzerine önce baca içerisine yangın söndürücü köpük ile müdahale edilmişti, ardından dumanın dinmediğini gören itfaiye ekipleri etrafta inceleme başlatmıştı. İnceleme üzerine evin dış duvarını kazma yardımıyla yıkan itfaiye ekipleri çıkan dumana aldırış etmeyerek "toz" deyip ve olay yerinden ayrılmıştı.

Vatandaşların dikkati sayesinde yangın faciasından dönen ev, soğutma faaliyetleri kapsamında ateşin temel kirişlerine kadar yayıldığı görülünce evin boşaltılıp, yıkılma kararı alınmıştı. 

Bütün önlemler alınarak ev yıkıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284