ATATÜRK’E SALDIRMAK-6

Günümüzde, camii kürsülerinden anlaşılması son derece güç olan anlatılmalar yapılmaktadır. Öyle sanıyorum ki, bu anlatımların İslam Dini ile uzaktan yakından bir ilgisi yoktur.

İslamiyet barış demektir, eşitlik demektir, adalet demektir, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma demektir…

Bunlar yerine bir takım siyasi ve akıl dışı anlatımlar yapılmaktadır. Bu saçmalıklar nedeniyle de insanlar, Cuma Namazlarına gitmekten çekinmeye başladılar.

Başına kırmızı bir fes geçirip, tarih adına konuşmalar yapan bir başkası da “keşke Yunan kazansaydı,” diyor.

Bunlara bir de Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın şu anlatımını ekleyelim:

Hz. Muhammet, “Kur’an kurslarına bir tuğla koyanın cennette evi hazır,” demiştir, diyor. Hz. Muhammed zamanında Kur’an kurslarına ne gerek vardı ki? Kur’an kurslarını açan Atatürk olmuştur.

Yine aynı Ali Erbaş, farklı okullarda eğitim gören milyonlarca evladımızı yok sayarak, “bu günlerimiz İmam Hatip neslinin gayretleri sayesinde,” dedi.

Ayrıca aynı Ali Erbaş, “mevcut öğrencilerin %25 İmam Hatip öğrencisi olmalıdır,” şeklinde açıklamalar yapmıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bir inanç kuruluşu değil, bir devlet kuruluşudur.

Çünkü İslamiyet’te; ruhban sınıfı, saltanatlık ve hiyerarşik düzen yoktur...

Atatürk’e saldıranlar bir de Atatürk, “padişaha ihanet etti,” diyorlar!

Yurdu işgallerden arındırmak mı, padişaha ihanet etmek?

Sevr Antlaşmasını yırtıp parçalamak mı, padişaha ihanet etmek?

Atatürk, neyi değiştirdi?

Millet, aynı millet…

Toprak, aynı toprak…

Değişen egemenlik ve devletin adı olmuştur.

Egemenlik, kişi egemenliğinden, padişah egemenliğinden, millet egemenliğine geçmiştir. Devletin adı, Osmanlı iken Türkiye Cumhuriyeti olmuştur.

Atatürk, “Padişaha ihanet etti,” deniliyor!

Atatürk padişah değil, siyasi ömrünü tamamlamış çağın çok gerisinde kalan “saltanat” kurumuna son vermiştir, saltanatı kaldırmıştır. Eğer saltanatı kaldırmak ihanet ise, Atatürk saltanatı 1 Kasım 1922 yılında kaldırdı. Ama Atatürk, hiçbir zaman ve kesinlikle halkına ihanet etmedi. Halkıyla birlikte bir devlet kurdu ve devleti kuran Türkiye halkına da Türk Milleti dedi.

Son olarak şunu da belirteyim:

Atatürk, Osmanlının Yirminci Yüzyıldaki çürümüş bütün yapılarını ortadan kaldırarak, Türk Kimliğini öne çıkarmış ve Türk Kimliği ekseninde yeni ve dinamik bir toplum ve bir Türk Devleti kurmuştur.

Böylece toplum, Atatürk sayesinde Osmanlı tebaası olmaktan ve ümmet olarak anılmaktan Cumhuriyet milleti ve devletin vatandaşı olmuştur.

Ne yaparlarsa yapsınlar, Atatürk’e nasıl saldırırlarda saldırsınlar, bu toplum; millet olmaktan, Türk olmaktan, Devlet yapısının Cumhuriyet olmasından kesinlikle geri adım atmayacak inancındayım…

Büyük Atatürk’ü, silah ve düşünce arkadaşlarını ve bu devleti ve cumhuriyeti kuranları her zaman olduğu gibi, bir kez daha en derin duygularımla; saygıyla, şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum

YORUM EKLE

banner284