BAKAN ELVAN MESELESİ

Bakan Sayın Lütfi Elvan’ın kabine dışında kalacağı var sayımları, iki üç ay öncesine kadar çoklukla medyada dillendiriliyordu. Bu konuda Sayın Elvan’ın seçmenlerinin/tabanının dikkatini çekmek için “ Lütfi Elvan Gitti Gidiyor Yaygarası “ adında bir yazı yazmıştım. ( bkz. ermenekinsesi internet sitesi) Bu yazının ne kadar etkili olduğuna bilmemekle birlikte okuyucu sayısının tavan yaptığı biliniyor.

Son iki üç ay içerisinde, Sayın ELVAN, medyada özellikle TV kanallarında sıkça görülmeye başladı, anlaşıldı ki kabinede kalıcı. Başkentin siyasi yorumcularının, gazetelere ve TV kanallarına yaptıkları yorumlar, boşuna çıktı. Bu tür aslı astarı olmayan haberler özellikle Doğan Medyası’nda sıklıkla duyurulmasına rağmen,24 Temmuz 2017 tarihli Hürriyet’te, “ …kulislerde adı değişebilecek isimler arasında geçen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığı ile bilinen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın yerini koruması, seçime yönelik bölge dengelerinin gözetilmesi olarak yorumlandı.” İfadesini kullanmıştır.

Hürriyet Gazetesi’nin yayınlamış olduğu bu görüşte isabet payı olsa da Lütfi ELVAN ile ilgili bu varsayım eksik bir değerlendirmedir. Bölge dengeleri hesap edilse de bu görüş Lütfi Elvan için geçerli bir değerlendirme değildir. Her şeyden önce Lütfi ELVAN sokaktan gelen bir kasaba politikacısı özelliğine sahip değildir. Öz geçmişine bakılınca,

İTÜ mezunu Maden Mühendisi iyi eğitimli bir teknograttır. Aynı üniversitede yüksek lisans yapmış, ETİBANK’ta bilahare şimdi adı sanı olmayan ve Türkiye’nin beyin gücünü yetiştiren ve çok önemli bir kurum olan Devlet Planlama Teşkilatının değişik kademelerinde çalışmış, nihayet Devlet Planlamada en üst makam olan müsteşardan sonra gelen bir görev olan müsteşar yardımcılığına kadar bileğin hakkıyla yükselmiş çok değerli bir teknik adamdır.

DPT’de çalışırken ABD’de Delaware Üniversitesi’nde ekonomi alanında ikinci bir yüksek lisans yaparak ekonomi alanındaki ufkunu genişlettiği gibi İngilizcesini de ileri düzeye taşımıştır.

Sonuç olarak Lütfi ELVAN, özel sektörde değil devlette çeşitli kademelerde çalışmış, ufku açık, deneyimli bir bürokrattır. Bilgisiyle ve görgüsüyle siyasi partilerden hangisi olursa olsun, ihtiyaç duyabilecekleri iş kolik denilecek derecede çalışkan bir kişidir. Bütçe Karma Komisyonu Başkanlığı yapması bilahare Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı gibi çok önemli bir bakanlıkta görev alması gözden çıkarılacak bir siyasetçi ve devlet adamlığı olmadığının kanıtıdır.

Kabinede görev verilmemesi partisi için bir kayıp olacağından en azından ihtiyaçtan önceden çalıştığı Devlet Planlama’nın yeniden yapılandırılmasıyla kurulmuş olan Kalkınma Bakanlığına ikinci defa atanması ondan vaaz geçilemeyeceğinin göstergesidir.

Kabine değişikliğinden çok önce yapılan yorumlar, Sayın ELVAN’ın kişisel birikimini/ deneyimini bilmeden salt particilik anlayışına göre yapılmış yorumlar olduğunu boşa çıkarmıştır.

Sayın ELVAN’ın yeniden bakan olması bazı beklentisi olan iş adamlarını boşuna sevindirmesin. Onun aldığı eğitim, devlet anlayışındaki sorumluluğu, devlet yapısı içinde kayırmalara, hayata geçirilemeyecek projelerin satıcılarına, aldığı devlet terbiyesi gereği karşı olduğu bilinmelidir. Onun yeniden bakan olmasına sevinen ve mutlu olanlar hiçbir karşılık beklemeyen seçmenleri ve hemşehrileri olacaktır. Başarılar diliyor, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. 20.07.2017 Hasan

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal bolac
Kemal bolac - 7 yıl Önce

Hemşehrimize başarılar dileriz

banner284