BEN YETMEZ, BİZ OLALIM !

Ruh ısındıkça fikirler hızlanır,heyecan basar, hayallerinizi yazarsınız çağlarcasına.
Türkçemizi çok severim. Dil bilimci değilim, eğitimci Makina Mühendisiyim ama sözcüklere kafa yormayı, derinlemesine incelemeyi, anlamlarını güncele yormayı yorumlamayı severim.
 Son günlerde Karaman sevdamız nüksetti. Sebep olanlar sağ olsunlar. Sebep olmak da sahip olmak kadar önemli ve değerlidir. Uzun yıllar çırpındım, yazıp çizdim çabaladım Karaman için ama önerdiklerimi sahiplenen olmadı. Tek başıma da gücüm yetmedi onları ekip de yeşertmeye. Kahredercesine geri durmuştum heyecanım da solmuştu..
 Yalnız olmadığımı biliyordum da benzerlerimi bulamıyordum alaca karanlıkta... Bunun içindir ki her yazımda “Karaman’ın İnsan Kaynağı Zengindir” ifadelerime rastlarsınız. Belki de doğumun zamanı gelmemişti, olgunlaşamamıştı birlik dirlik meyvesi. Belli ki mayalanamamıştı dayanışmanın yoğurdu. Bilemiyorum neyi bekliyorduk hepimiz!
 Karaman’ın harcında kumu çakılı olan ve acısıyla tatlısıyla Karaman’ı bizzat yaşayan güzel insanlar KARTAP (Kararaman Tanıtım Platformu) adında bir güç simgesi oluşturup ün saldılar sağa sola. İstediler ki Karaman sevdası olanlar bu sesi duya. Ney misali iliklere işleyen bu sesi duyduk. Duymayanlara duyurduk. Genç enerjinin peşine düştük ve her gün çoğaldıkça çoğaldık, çoğalıyoruz. Bir ay bile olmadı, yüzlere ulaştık. Daha da artacağız.
 Yazıyoruz satır satır, sayfa sayfa... Okuyoruz on bin yıllık kentin romanını okurcasına. Okudukça coşuyor, coştukça yazıyoruz hep birlikte.
 Kendimi teyit edercesine “Yanılmamışım” diyorum. Karaman’ın insan kaynağı güçlüdür biliyorum. Zayıf olan BAĞLARIMIZDIR. Engelimiz şucu bucu olarak AYRIŞMAMIZ, AYRIŞTIRILMAMIZDIR!
 KARTAP güneş misali olsun, bağlarımızı güçlendirsin, ayrıştıran buzları eritip buharlaştırsın. Mevlana’nın sesi, Yunus’un sevgisi, Mehmet Bey’in, Atatürk’ün azmi ve cesareti, Karabekir’in merhameti ile gönlümüzün en güzeli KARAMAN’ı tanıtalım, yüceltelim. Markalaştıralım ve dünya aleme sunalım sevgi için, sevda için, şifa için, dertlere deva için. Özellikle de karşı olanları dinleyelim, sözlerini iyiye yorup fayda için anlayalım.
 Çözüm için birlik olalım. Heyecan sevgi ve samimiyetle önerilen tüm düşünceleri, projeleri birlikte SAHİPLENELİM. Hayallerimiz BEN’i aşsın, benden taşsın heyecanlar HEPİMİZİN OLSUN. Bilim ekseninde birleşip el ele ilerlersek tüm engelleri aşarız, birlik olup mutluluğa koşarız.
 SAHİBİ BİZ OLURSAK, SAHİPSİZ KALMAZ DÜŞLER, SİZ DE MUTLU OLURSUNUZ! KENDİMİZ DE, KENTİMİZ DE, ÜLKEMİZ DE MUTLU OLUR.
Saygı ve sevgilerimle.[email protected] / www.antemder.org.tr / Antalya

Orhan Yüksel Kimdir?

YORUM EKLE

banner284