Birazdan- Az Sonranız Batsın

Hafta sonlarında televizyonun karşısına geçip, düğmeye basıp, oynanan maçların gollerini görmek isterim. Ayak topunun şusuna busuna bakmadan, olup biteni anlamaya çalışırım. Daha doğrusu görmeyi isterim. Sunucu ve konuklarını gördüğümde içim bulanır. “Sinir katsayım artar, nabzım yükselir, titremeye başlarım. Sövgüsel  iltifatlarımı saymıyorum”.
Çene, çene, çene. Adamlar çene ishali olmuşlar. Soluk almadan “ahkam” kesiyorlar. Hepsi ayak topu uzmanı mübareklerin. İnsanı bayıltıyorlar. Resmen işkence ediyorlar bizlere. İşkence zor kullanılarak yapılabildiği gibi bu sunucuların aptallıklarıyla da uygulanabiliyor. Üstelik, adamlar bu işten tomarla para alıyorlar. 
Oturduğumuz koltukta, divanda, sandalyede pür dikkat atılan gollerin gösterilmesine odaklanmışız. Yok efendim alın mı heybeden turpun büyüğünü? Sana yetmez mi bizim laf salatamız. Sonra renkli camın altında bir yazı: Falan maçın görüntüleri BİRAZDAN.  Biz de bir umut. Hah birkaç dakika sonra goller gösterilecek. Hadi sen de. Bu birazdan bizim bildiğimiz ya da bildiğimizi sandığımıza hiç benzemiyor. Onun yerine salatayı izliyoruz. Arada ne arası peşi peşine reklamlar bombalıyor bizi. Sonra ukalaca yorumlar. Adamı koy Barcelona ya da Real Madrid’in başına , gör yönetmeyi. Konunun “ Feriştahları, mübarekler” Git-Gel Konya-Karaman 6 saat. Zaman bu minval üzerine, sancılı biçimde geçer. Birazdan bir saate yaklaşır. Sinir küpü patladı patlayacak. Yine reklamlar. Sonra sulucasından komiklikler.  Hah Hah Hahaha… kih kih de kih kih.  yersen temcit pilavı. Birden alttaki yazı değişir, olur “AZ SONRA”. Bu da en azından 10 dakikadır. Reklamlar cabası. Bir başka kaçarsınız. Orada da elinde bir sopayla kalın yapılı birisini görürsünüz. Mübarek mareşaldir, ekrandan savaş yürütür pozlar takınmıştır. Astığı astık, kestiği kestiktir. Topçu atışıyla mevzileri top ateşine almıştır. 
Az sonranın eceli gelmiştir diye zıplarsınız. “Iııııııhhhh” daha can çekişiyor. Haydi gelsin reklamlar. Hep yalan dolan, kandırmaca. Biz de yalan dolanları yiyoruz. Şükür maçlara gelebildik. Golleri hızlı yayınla önümüzden, yasak savaşırcasına geçirdiler.  Yine reklamlar arzı endamdadırlar. Şimdi de ayrıntılara sıra geldi. Bir durun, bir konum, yalan olmasın 10 15 kez gözümüze sokuldu. Şurada dur teknisyen şuraya gel, biraz daha geriye gel.  Biz de saçlar diken diken nerdeyse parmaklarımızı da kemirecek tırnak kalmamış. Sinkaf sinkaf üstüne. Yeter bu işkence, yeter Karaman diyor, kapat düğmesine sadistçe basıyoruz, böylece öcümüzü alıyoruz. 

 

YORUM EKLE

banner284