2 Okul Inepo Çevre Proje Olimpiyatlarinda Derece Aldi

Milli Egitim Bakanligi, Çevre ve Orman Bakanligi, Fatih Üniversitesi, Fatih Koleji, Çevre Dernegi tarafindan düzenlenen 20. INEPO Çevre Proje Olimpiyati’na Türkiye’den çevreci ögrencilerin katildigi yarismada Karaman Mevlana Ilkögretim Okulu ve Vali Ali Akan Ilkögretim okulu yüzlerce proje arasindan Enerji kategorisindeki projesiyle Türkiye finalisti oldular.

2 Okul Inepo Çevre Proje Olimpiyatlarinda Derece Aldi
Milli Egitim Bakanligi ve Çevre Bakanligi'nin katkilariyla düzenlenen INEPO Uluslararasi Çevre Yarismasi'nin Türkiye Finali, Istanbul Fatih Koleji Merkez Kampüsü'nde 6 ve 7 Nisan 2012’da gerçeklesti. Mevlana Ilkögretim Okulunda Teknoloji ve Tasarim Ögretmeni Düriye Gönen Kaya danismanliginda Elif Eysan Eryilmaz isimli ögrenci, Enerji kategorisinde projesi ile girdigi yarismada gümüs madalya kazandi.
Ayni zamanda INEPO Çevre Proje Olimpiyati’nda ilimizden Vali Ali Akan Ilkögretim Okulunda Teknoloji ve Tasarim Ögretmeni Ersin Kaya danismanliginda Aylin Beyza Zengin isimli ögrenci de görsel sanatlar kategorisinde bronz madalya kazandi
Yarismada dereceye giren ögrenci ve ögretmenler Il Milli Egitim Müdürünü makaminda ziyaret ettiler. Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, “Ögrencilerimizin Inepo çevre olimpiyatlarinda yarismalarda almis olduklari basarilar bizleri gururlandirmistir. Önümüzde ki yillara damgasina vuracak olanlar bilim ve teknoloji alaninda atilim yapanlarin olacaktir. Bu nedenle ögrencilerimizin ve ögretmenlerimizin bu tür çalismalarini her zaman destekleyecegiz. Inaniyorum ki ögrencilerimizin basarisi arkadaslari için de iyi bir örnek teskil edecektir. Bu basarida emegi geçen idareci, ögretmen ve ögrencilerimizi tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum”dedi.
Aylin Beyza ZENGIN ‘in derece alan siiri
YOK OLUYORUZ
Yanan ormanlar
Kaybettigimiz agaçlar
Uçup giden topraklar
Farkinda misiniz, yok oluyoruz!
 
Bilinçsiz insanlar
Küçücük bir cam parçasi
Ardindan koca bir yangin
Dikkat eder misiniz, yok oluyoruz!
 
Bosa akan sular
Tükenip kuruyan göller
Sonrasinda kuru çöller
Hatirlatmak isterim, yok oluyoruz!

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284