2011-2012 Egitim-Ögretim Yili Basladi

2011-2012 Egitim-Ögretim Yili, Vali Süleyman Kahraman’in da katildigi Piri Reis Ilkögretim Okulundaki törenle basladi.

2011-2012 Egitim-Ögretim Yili Basladi
19 Eylül 2011 Pazartesi günü, saat: 10.30’da düzenlenen Ilkögretim Haftasi törenine Vali Kahraman’in yanisira Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Garnizon Komutani Albay Selçuk Boz, Belediye Baskani Dr.Kâmil Ugurlu,  Cumhuriyet Bassavcisi M.Kemal Çokdinç, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Sabri Gökmen, Vali Yardimcisi Yilmaz Simsek, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri M.Salih Baldiz, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Askerlik Subesi Baskani Personel Albay Riza Beser, daire ve okul müdürleri ile ögrenciler ve veliler katildi.
Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy yeni yila yeni bir heyecan ve sevkle basladiklarini dile getirerek, ellerinden gelen özveriyi göstereceklerini, bu özverinin ülkemizin birlik ve beraberligi açisindan önemli oldugunu dile getirdi. 
 
 
Ögretmenlere “yavrularimizi sizlere emanet ediyoruz” diyen Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy’dan sonra konusan Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ise küresel bir rekabetin varligindan söz ederek, ülkemizin bu piyasada önemli bir aktör olmasinin ögrencilerimizin basarisina bagli oldugunu belirtti. “Biz egitime daha çok yatirim yapmaliyiz ki gelecegimiz güvende olsun. Hükümet olarak okullasmada, ögretmenlerimizin özlük haklarinda ciddi iyilestirmeler yapildi. Haydi kizlar okula gibi projelerle ülkemizin egitim seviyesini daha yukarilara çekmeye çalisiyoruz” diyen Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, 2023 yilinda ülkemizin dünyanin on büyük ekonomisinden biri olacagini belirtti.
 

Vali Kahraman ise konusmasinda çalan okul zilleriyle bahçelerin rengine, üç aydir bos kalan koridorlarin sesine kavustugunu belirtti. Vali Kahraman konusmasinda su hususlara dikkat çekti: “Bugün yeni bir gün basliyor. Ama bu siradan bir gün degil. Çünkü bugün okullarimizda üç aylik bir sürenin sonunda ziller yeniden çaliyor. Üç aydir bos olan bahçeler rengine, bos kalan koridorlar sesine kavusuyor. Bugün ziller yeniden çaliyor. Bugün ilimiz adina, ülkemiz adina önemli bir gün. Çünkü çalan zillerle birlikte cehaletin zincirleri daha da kirilacak; gönüller karanliklarin pasindan kurtulacak. Bugün yeni bir yil gün, yeni bir yil basliyor… Ögrencilerimiz ve ögretmenlerimiz hakikatin yolunda, hakikate dogru yeni bir yolculuga çikiyor. Okunan her kitapla, yazilan her satirla birlikte cehaletin asamayacagi surlar örecekler. Bu ne yüce bir bahtiyarlik! Iste bunun içindir ki gerek ögrencilerimizin gerekse ögretmenlerimizin kadri, milletimizin gönlünde hep yüce kalacak. Ve bu güzel topragin insanlari, sizi hep minnetle anacak ve her daim size yâr olacak…”

 
Konusmasinda ögretmenlerin siradan bir is yapmadigini ve egitimin her çocugun hakki oldugunu, buna ragmen dünyanin farkli cografyalarinda okula gidemeyen binlerce ögrencinin oldugunu vurgulayan Vali Kahraman konusmasinin devaminda su hususlara yer verdi: “Siradan bir is yapmiyorsunuz. Fikir esaretinin prangasini sizler kiracaksiniz. Ülkemizin gelecegini sizler kuracaksiniz. Zulmün agini sizler yirtacak, gönüllere huzuru sizler tasiyacaksiniz. Milletimiz yarin sizin açtiginiz yolda yürüyecek ve sizler milletimize kilavuz olacaksiniz. Her çocuk temizdir ve her çocuk masumdur. Ama ne acidir ki bugün dünyanin farkli cografyalarinda en büyük aciyi çocuklar çekiyor, en aci bedeli onlar ödüyor. Afrikadaki çocuklar birakin okulu, bir lokma ekmegin hayalini kuruyor. Eger bunlari düsünürsek sahip oldugumuz imkânlari daha iyi anlariz. Ne mutlu bize ki gidecek bir okulumuz, ders verecek ögretmenimiz, okuyacagimiz bir kitap, yazacagimiz bir defterimiz var. Hatta okullarimiz son yillarda her türlü teknolojik imkâna da kavustu. Tüm bunlari düsünerek daha sorumlu davranmak, daha çok çalismak zorundayiz. Zira sizler sadece ilimizin ya da ülkemizin degil tüm insanligin umudusunuz. Basögretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle, ögretmenlerimizin yetistirecegi yeni nesiller, tüm dünyanin umudu olmali. Tipki ecdadimiz gibi biz de dünyayi kirlerinden arindirmanin derdinde olmaliyiz. Sadece Karaman’a degil, sadece ülkemize degil tüm dünyaya umut olmasiniz, tüm dünyaya kilavuz olmalisiniz. Öyle bir gönül tasimaliyiz ki gönüller hayran olmali. Öyle bir hayat yasamaliyiz ki ölümle yok olmamali…”
Vali Kahraman’in “Hepinize bir çocugun alinyazisi kadar tertemiz bir ömür diliyorum. Ögrencilerimize, ögretmenlerimize ve velilerimize kolayliklar ve basarilar diliyorum” diyerek bitirdigi konusmasindan sonra günün önemine ve anlamina dikkat çeken siirler okundu. Piri Reis Ilkögretim Okulu Halk Oyunlari Ekibi’nin gösterisini ardindan, okula yeni baslayan ögrencilere hos geldin çiçegi takdim edildi. Piri Reis Ilkögretim Okulundaki tören fidan dikimi ile son bulurken, Vali Kahraman tören sonunda ögrencilerle ve velilerle bir süre sohbet etti.
 
 
 
 

 

 
Ilkögretim Haftasi kutlamalari kapsaminda 19 Eylül 2011 Pazartesi günü saat: 14:00’de ise Piri Reis Ilkögretim Okulu ögrencilerinden bir grup, Okul Müdürü Mustafa Çaglar ve Sinif Ögretmeni Armagan Keskiner esliginde Vali Süleyman Kahraman’i makaminda ziyaret etti. Vali Kahraman, kendisine çiçek takdim eden ögrencilere “Ülkemizin gelecegi sizlersiniz, sizlerin gözlerindeki isik bizleri hem sevindiriyor, hem umutlandiriyor. Ilkögretim Haftasi insallah tüm ilimize, ülkemize ve insanliga hayirlar getirsin diyorum. Inaniyorum ki sizler sadece ülkemize degil tüm insanliga güzellikler ve iyilikler sunacaksiniz.”diyerek bir süre muhabbet etti. Vali Kahraman ziyaretin sonunda ögrencilere çesitli hediyeler verdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284