22 Bin Atama Gerçeklestirildi

Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer, 2012 yili yaz dönemi özür durumuna bagli yer degistirmede 25 bin 724 basvuru alindigini ve bunlardan 22 bin 972`sinin atamasinin gerçeklestirildigini bildirdi.

22 Bin Atama Gerçeklestirildi

CHP Istanbul Milletvekili Ali Özgündüz'ün soru önergesini yanitlayan Ömer Dinçer, Devlet memurlarinin özür grubundan es durumu nedeniyle yer degistirme atamalarinin sadece Milli Egitim Bakanligi tarafindan düzenlenen ve yapilan bir islem olmayip, tüm kamu kurum ve kuruluslarini baglayacak sekilde 657 sayili Kanun çerçevesinde Bakanlar Kurulu karariyla yürürlüge konulan Devlet Memurlarinin Yer Degistirme Suretiyle Atanmalarina Iliskin Yönetmelik ile düzenlendigini ve kamu kurum ve kuruluslarinin da bu Yönetmeligi esas alarak kendi düzenlemelerini yaptigini söyledi. Milli Egitim Bakani söyle dedi:

"Bu kapsamda Bakanligimizin da çikarmis oldugu Milli Egitim Bakanligi Ögretmenlerinin Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi çerçevesinde özür grubundan es durumu nedeniyle yer degisiklikleri gerçeklestirilmektedir.

2012 yili yaz dönemi özür durumuna bagli yer degistirmede 25 bin 724 basvuru alinmis ve bunlardan 22 bin 972'sinin atamasi gerçeklestirilmistir."

Alanlarinda kontenjan olmamasi nedeniyle atanamayan zorunlu yer degisikligine tabi kamu personelinin ögretmen eslerine sirasiyla becayis ve özrünün bulundugu ilde memur olma hakki verildigini kaydeden Milli Egitim Bakani, "Bu durumda da atanamayanlara ayliksiz izin alma hakki taninmistir. Bu kapsamda, 210 ögretmen istekleri dogrultusunda hizmet siniflari degistirilerek memur kadrosuna atanmistir" dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284