23 Yas Üzeri Ögrencilere Tasima Ücretsiz

Zihinsel yetersizligi bulunan 23 yas ve üzerindeki özel egitim ögrencileri ücretsiz tasima kapsamina alindi...

23 Yas Üzeri Ögrencilere Tasima Ücretsiz

Orta ve agir düzeyde zihinsel yetersizligi bulunan 23 yas ve üzerindeki özel egitim ögrencileriyle, agir özürlü ögrencilere ulasim sirasinda refakat edecek maddi imkani yetersiz veliler ücretsiz tasima kapsaminda degerlendirilecek.
Milli Egitim Bakanligi'nin ''Özel egitime ihtiyaci olan ögrencilerin okullara ve kurumlara erisiminin ücretsiz saglanmasi hakkinda uygulama esaslari'' çerçevesinde yürüttügü ve bakanliga bagli özel egitim kurumlarinda egitim gören ögrencilerin yararlandigi hizmetin kapsami genisletiliyor.
Bakan Ömer Dinçer'in imzasiyla illere gönderilen ''Özel Egitim Ögrencilerinin Ücretsiz Tasinmasi''na iliskin yaziyla egitim ögretim döneminin disina çikmis ögrenciler, ücretsiz tasinma kapsamina alinacak. Milli egitim müdürlükleri bu kapsamda olan ögrencileri tespit edip bununla ilgili ihaleye çikacak. Ihale, tasimadan yararlanacak kisi sayisina göre, açik ya da hizmet temini yoluyla yapilabilecek.
Ayrica ögretim çaginda bulunan otistik ve serebral palsili ögrencilerin velilerinden, maddi imkani elverisli olmayanlar da ücretsiz tasima imkanindan faydalanacak. Ülke genelinde ilk defa hayata geçirilecek uygulamadan yararlanacak kisi sayisini mahalli birimler belirleyecek.
Mevcut uygulama kapsaminda, otistik ve serebral palsili çocuklarin refakatçileri, il degerlendirme ekibince belirlenen ''tasinma ücreti''ni ödüyor.
Otistik ve serebral palsili çocuklarin tasinmasina iliskin ihale daha önce yapildigi için bu çocuklarin velileri için tekrar ihaleye çikilmayacak ve mevcut sözlesmede is artisi yapilacak. Böylelikle uygulama kisa sürede baslatilacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284