50 Bin Kisi Kitap Okuyacak

Karaman Il Müftülügü, Il Milli Egitim Müdürlügü ve Karaman Egitim Gönüllüleri Dernegi’nin (KAREGDER) birlikte yürüttügü ‘Herkes O’nu okuyor’ projesi kapsaminda Karaman’da 50 bin kisi Peygamber Efendimizin hayatindan sinava girecek.

50 Bin Kisi Kitap Okuyacak
Ilki geçen yil yapilan ve yaklasik 19 bin ögrencinin, 250 tutuklu ve hükümlünün sinava girdigi projenin 2013 yili Nisan ayinda yapilacak bölümü ile ilgili Karaman Ögretmenevi’nde basin toplantisi düzenlendi. Karaman Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy ile tüm sube müdürlerinin ve KAREGDER Baskani Yahya Okçu’nun da hazir bulundugu toplantida bir konusma yapan Il Müftüsü Nuri Degirmenci, geçen yil yapilan projenin Türkiye’de bir ilk olduguna dikkatleri çekerek bu yilki hedefin toplamda 50 bin kisi oldugunu söyledi. Degirmenci, proje kapsaminda geçen yil 10 bin fidanin da toprakla bulustugunu sözlerine ekleyerek her anlamda bereketli, amacina uygun ve kazanimlari önemli bir çalismaya imza atildigini dile getirdi. Degirmenci, 7 den 70 e her yasta insanin katildigi projenin 2013 yilindaki bölümünde de gerek katilim noktasinda gerekse içerik olarak yine bir ilkin yasanacagini söyledi.
Ögrenciler aileleri ile kitap okuyacak
Karaman Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy da yaptigi konusmada ‘Herkes O’nu okuyor’ projesi kapsaminda okuma aliskanligi ile ilgili genel problemin önemli oranda çözülecegine dikkatleri çekerek çalismaya her anlamda destek vereceklerini belirtti. Nisan ayinda yapilacak sinav öncesi ögrencilerin aileleri ile yaklasik 4 aylik bir süreçte kitap okuyacagini belirten Aksoy, 50 bin hedefinin de rahatlikla yakalanacagina inandigini söyledi. Emegi geçen herkese tesekkür eden Aksoy, Peygamber Efendimizin hayatini okuyan, anlayan ve bu çizgide yasayan bir neslin herkesin arzu ettigi bir nesil oldugunu dile getirdi.
Sinavda birinci olana araba hediye edilecek
KAREGDER Baskani Yahya Okçu yaptigi konusmada Efendimiz adina yapilan her çalismanin farkli ve önemli bir bereket kaynagi oldugunu söyleyerek 50 bin kisiye Kurani Kerim hediye edeceklerini, sinavda basarili olanlara da 571 hediye verilecegini söyledi. Birincinin bir otomobille ödüllendirilecegi sinavin hem öncesinde hem sonrasinda degisik güzelliklerin yasanacagina inandiklarini söyleyen Okçu, ilk projede gözleri görmeyen, ancak anne ve babasinin kitabi okuyarak çalistirdigi kizin kendilerini duygulandirdigini belirtti.Sinavin 4 ayri kategoride 4 ayri kitaptan yapilacagini belirten Okçu, maddi manevi anlamda hem destek olan hem sponsor olan tüm kisi ve kuruluslara tesekkür etti.
Karaman Ögretmenevi’ndeki program Karaman Il Müftülügü, Il Milli Egitim Müdürlügü ve KAREGDER’in protokolü imzalamasi ve yemek ikrami ile sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284