6 Üniversiteden Eğitim İş Birliği Protokolü

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından hazırlanan bölge üniversiteleri arasında 'Teknogirişim Dersleri İş Birliği Protokolü'ne imza attı.

6 Üniversiteden Eğitim İş Birliği Protokolü

Mevlana Kalkınma Ajansı ile Selçuk Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi tarafından imzalanan iş birliği protokolü, düzenlenen imza töreni ile yürürlüğe girdi.

İmza törenine Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı’nın yanı sıra Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş ve Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik katıldı.

Protokol, başarılı girişimlerin hayata geçirilmesi için girişimcilik konusunda farkındalık oluşturulması, yatırıma dönüşme ve ticarileşme potansiyeli olan proje fikirlerinin geliştirilmesi ve kurumlar arasında iş birliği sağlanmasını, ayrıca girişimci adaylarının ve yatırımcıların bir araya getirilmesinin desteklemesini öngörüyor.

Üç yıl boyunca geçerli olacak protokol kapsamında üniversitelerin başta mühendislik ile ilgili bölümlerinde seçmeli Teknogirişim dersleri açılırken açılan ders, geleneksel girişimcilik derslerinden farklı olarak teknoloji odaklı olacak, her bir üniversiteden dönemde en fazla 20 öğrenciye Teknogirişim dersleri verilecek ve protokol süresince bölgeye en az 5 yeni girişim kazandırılacak.

İmza töreni, MEVKA Genel Sekreteri Bostancı ve üniversite rektörlerinin hayırlı olsun temennilerinin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284