Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi, Projeleri İle Avrupa Yolcusu

Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi, kültürel mirası korumaya yönelik Erasmus + projeleri kapsamında gerçekleştireceği yurt dışı çıkışı öncesi İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ı ziyaret etti.

Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi, Projeleri İle Avrupa Yolcusu

Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi proje ekibi, Erasmus + programı çerçevesinde hazırladığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilip desteklenen projesi kapsamında Yunanistan’a gerçekleştireceği hareketlilik öncesi Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ı ziyaret ederek bilgilendirmelerde bulundu.

Almanya’nın koordinatör ülke olduğu projenin ilk hareketliliği ile ilimizden 4 öğrenci ve 3 öğretmenin yurt dışına gideceği belirtilerek ülkemiz dâhil Yunanistan, Çekya, Portekiz ve Romanya’nın kültürel özellikleri yakından inceleneceği ifade edildi. Bu ülkeler arasındaki benzerlik ve farklılıklar ortaya konduktan sonra Avrupa’nın geleceği açısından fırsatlar ve tehlikelerin neler olabileceği üzerine çalışmalar yapılacak.

İl Müdürü Mehmet Çalışkan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Avrupa’yı ve dünyayı tanımanın sağlayacağı faydalardan bahsetti. İl Müdürü Çalışkan, proje ortağı ülkeler arasında en fazla kültürel zenginliğe sahip ülkemizin bu zenginliğinden alınacak güçle öğrencilerin hareket etmesini tavsiye etti. Proje ekibi öğretmen ve öğrencilerinin ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerinden şüphesi olmadığını ifade eden Çalışkan, projede başarılar temenni ederek hayırlı yolculuklar diledi.

Ziyaret günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2019, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284