Aday Ögretmenler Meslege Tecrübeli Ögretmenlerle Hazirlanacak

Milli Egitim Bakanligi Ögretmen Yetistirme ve Gelistirme Genel Müdürlügü tarafindan aday ögretmen olarak atananlara, adayliklarinin ilk dönemindeki yetistirilme sürecinde meslegin gerektirdigi bilgi, beceri ve davranislari kazandirmaya yönelik yetistirme programi hazirlandi.

Aday Ögretmenler Meslege Tecrübeli Ögretmenlerle Hazirlanacak

Program kapsaminda; aday ögretmenler için görevlendirilen danisman ögretmenlere egitim semineri tüm ülkede es zamanli olarak ilimizde Karaman Anadolu Lisesi Konferans Salonunda basladi.
Seminerin açilis programina Ortaögretim Genel Müdürlügü Daire Baskani Haci Ali Okur, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Abdurrahman Kurt, Il Milli Egitim Sube Müdürü Hasim Tunca, okul yöneticileri ve ögretmenler katildi.
Seminerin açilis konusmasini yapan ve seminer hakkinda bilgiler veren Sube Müdürü Hasim Tunca, adaylik egitimlerini Karaman’da yapmak isteyen 263 stajyer ögretmeni 3 grup halinde danisman egitim seminerine alacaklarini ifade etti.
Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Bakanligin baslatmis oldugu bu uygulamanin önemini vurguladi. Bu uygulama ile birlikte aday ögretmenlere tecrübeli ögretmenlerin ögretmenlik meslegi ile ilgili bilgi aktaracagini belirten Il Müdürü Sultanoglu, bu yil ilk kez ülke genelinde gerçeklesen bu seminerle birlikte aday ögretmenlerin performansinin artacagini ifade etti. Ülkemizin geleceginin sekillenmesinde egitimin son derece önemli oldugunu sözlerine ekleyen Asim Sultanoglu, egitimcilere yani ögretmenlere bu konuda önemli görevler düstügünün altini çizdi.
Düzenlenen seminerde konusan Ortaögretim Genel Müdürlügü Daire Baskani Haci Ali Okur ise atanan yeni ögretmenlerle egitim kadrosunun daha da güçlendigine dikkat çekerek, “Egitimde fiziki durumumuz gayet iyi durumda. Yeni atanan 30 bin ögretmenlerimize gücümüze güç kattik” diye konustu. Bakanligin egitim politikasinda zaman zaman degisiklikler oldugunu belirten Daire Baskani Haci Ali Okur, bu seminerin ilk kez yapildigini ifade etti. Okur, “Bu uygulamanin Bakanligimiza ciddi bir külfeti var. Bundan dolayi düzenlenen bu seminerin en verimli sekilde degerlendirilmesi gerekiyor” diye konustu.
Seminer sonrasinda Ortaögretim Genel Müdürlügü Daire Baskani Haci Ali Okur ile Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu Karaman Lisesindeki yönetici ve ögretmenlerle bir araya gelerek sohbet etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284