Aday Ögretmenlerin Temel Egitim Kursu Sona Erdi

Ilimizde 2011–2012 egitim-ögretim yilinda göreve baslayan ögretmen ve hizmetliler Temel Egitim kursunu basariyla tamamladi.

Aday Ögretmenlerin Temel Egitim Kursu Sona Erdi
Ögretmenevinde baslayan Temel Egitim Kursuna 42 ögretmen ve hizmetli katildi. 21 Ocak tarihinde baslayan adaylik egitim kursunun birinci etabinda 60 saatlik Temel Egitim Kursu verildi. 30 Ocak Pazartesi günü tamamlanan adaylik egitim kursunu 42 ögretmen ve hizmetli basari ile tamamladi.
Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy ögretmen ve hizmetlilere hitaben yaptigi konusmada, “Toplumlarin gelisebilmeleri için, bireyleri ihtiyaçlarina göre yetistirmeleri günümüz bilgi çaginda vazgeçilmez bir unsur olmustur. Teknolojideki hizli gelisim, bireylerin kendilerini sürekli gelistirmelerini ve çaga ayak uydurmalarini zorunlu hale getirmektedir. Bu zorunluluk içinde ögretmenlerimiz, devamli olarak kendini yenilemeli, meslegin gerektirdigi bilgi donanimina sahip olmalidir. Her alanda oldugu gibi egitim alaninda da devamli degisimler olmaktadir. Bu degisimleri yakindan takip etmeyen ve degisimleri özümsemeyen egitimciler, çagin gerisinde kalacaktir. Dolayisiyla onlarin yetistirdigi nesiller de cehalet karanligina saplanacaktir. Topluma temel seklini veren ögretmenlerimizin üstlendigi görev göz önüne alindiginda ögretmenlik mesleginin yerinin ne kadar yükseklerde oldugu görülecektir. Ögretmen, dogan günese benzer. Etrafini aydinlatarak karanliklara meydan okur. Ögretmen, bir bahçivandir; en güzel gülleri o yetistirir. Genç ögretmenlerimizin milli, manevi, insani degerleri en üst seviyede nesiller yetistireceklerinden hiç kuskum yok. Bu bilinç ve anlayisla Temel Egitim kursunu tamamlayan ögretmenlerimizi kutluyor, Hazirlayici Egitimde basarilar diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284