Akçasehir’de Okuma Salonu Açildi

Ilimize bagli Akçasehir Beldesi’ne Akçasehir Egitim Kültür ve Kalkindirma tarafindan okuma salonu açildi.

 Akçasehir’de Okuma Salonu Açildi

Okuma salonunun açilisina Vali Süleyman Kahraman, Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Salih Baldiz, Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Akçasehir Belediye Baskani Saban Atçeken, Suduragi Belediye Baskani Dervis Mehmet Ceylan, Kilbasan Belediye Baskani Ibrahim Baykara ve Karaman Aktif Sanayici ve Isadamlari Dernegi Baskani Ahmet Kilinç ile vatandaslar katildi.

Okuma Salonu’nun yapiminda maddi manevi destekleri olan Salli, Soner, Durmus, Abdullah ve Mustafa Yesildas’in da Istanbul’dan gelerek katildiklari programin açilis konusmasini AKÇA-DER Baskani Ugur Günsan yapti. Günsan konusmasinda, okuma salonu ile amaçlarini çocuklara okul disinda rahat ders çalisabilecekleri ortamlar saglamak, onlarin bos vakitlerini degerlendirmelerine yardimci olmak seklinde açiklayarak 2 bin 500 nüfuslu beldede güzel program ve çalismalara imza atacaklarini dile getirdi. Her seyi devletten beklemeden, çagin gelisen sartlarina uygun egitim kurumlarinin tesis edilmesinin önemine dikkatleri çeken Günsan, hem genç nesle sahip çikmanin hem de halki bilinçlendirmenin, birlik ve beraberligini pekistirmenin gayreti içinde olacaklarini belirtti.
Karaman Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, açilan okuma salonlarinin önemine dikkatleri çekerek Seyh Edebali Hazretleri’nin Insani Yasat Ki Devlet Yasasin”nasihatinin hayata geçirilisinin bir örnegini Akçasehir Beldesi’nde gördüklerini dile getirdi. Aksoy, gönüllük esasina göre yapilan bir birlikteligin beldede güzel gelismelere sebep olacagini belirterek emegi geçen herkese tesekkür etti.
Vali Süleyman Kahraman da konusmasinda egitimin önemine deginerek, Akçasehir Beldesi’nde açilan Abdullah Aksüt Okuma Salonu’nun bölgede önemli bir eksikligi giderecegini dile getirdi. Kahraman, okuma salonunun yapiminda emegi geçenlere tesekkür ederek “Her seyin basi okumaktir. Okumadan hiçbir sey olmuyor. Ben Akçasehir’de böyle bir hizmete önderlik ettiginiz, yardimci oldugunuz için size tesekkür ediyorum. Malumunuz gelismis ülkelerde kitap okuma orani çok iyi seviyelerde. Türkiye’de bu seviye oldukça düsük. Demek ki biz de o seviyelerde okuma oranina geldigimizde çok iddiali bir sekilde kalkinmamizi, gelismemizi sürdürecegiz ve bu gelismis kalkinmis ülkelerin seviyesini zorlayacagiz ve belki onlari gececegiz. Okuma salonunu düsünerek böyle bir hizmeti kazandirmaya vesile oldunuz. Burada okuma salonu açmakla gerçekten bir güzellige önderlik ediyorsunuz.” dedi.

Vali Süleyman Kahraman ve beraberindeki heyet daha sonra okuma salonunun açilisini gerçeklestirdiler. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284