Americanlife’dan Sosyal Sorumluluk Projesi

İngilizceden Almancaya pek çok yabancı dil eğitmeni ile dil öğrenmeyi kolaylaştıran Americanlife Karaman Şubesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında yabancı eğitmenleriyle çocukları buluşturmaya devam ediyor.

Americanlife’dan Sosyal Sorumluluk Projesi

Karaman merkezde Askerlik Şubesi karşısı Yaparlar Alışveriş Merkezi arkasında bulunan Cumhuriyet N.A.İlkokulu 2. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak verilen derslerde çocuklar hem eğleniyor hem de öğreniyor. Sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgi veren Americanlife Karaman Şubesi kurum yetkilisi Mustafa Çalışkan “Çocuklarımızın küçük yaşta dil konuşma alışkanlığını son derece önemsiyoruz. ‘Aslında çok iyi İngilizce biliyorum ama yabancı birisiyle karşılaştığımda konuşamam heyecanlanırım’ diyen hem yazma da hem okumada pek çok insanla yolumuz kesişiyor. Bu nedenle kurum olarak yabancı eğitmen kadromuzla öğrencilerimize bire bir pratik yapma, o heyecanı ortadan kaldırma imkanı sağlıyoruz. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında yolumuzun kesiştiği Cumhuriyet N.A. İlkokulu Okul Aile Birliği ile yaptığımız istişareler neticesinde çocuklarımızın yabancı eğitmenlerimizle buluşmasını sağlıyoruz. Yabancı eğitmenlerimizle haftada bir gün üç saat konuk olduğumuz okulumuzda ikinci ve dördüncü sınıf öğrencileriyle bir araya geliyoruz. Oyunlarla, şarkılarla hem eğleniyor, hem de öğreniyorlar. Planlamayı ikinci ve dördüncü sınıflar üzerinden yaptık. Bu yıl ilk kez İngilizce dersi ile tanışan ikinci sınıf öğrencilerinin oyunlarla hem kelime dağarcıklarının gelişimine hem de aksanlı bir şekilde öğrenmelerini amaçladık. Bu sene sınava girecek olan dördüncü sınıf öğrencilerimizle bu dönem hem konuşma hem de kelime ağırlıklı çalışmakla birlikte birinci dönem sonuna doğru sınav ağırlıklı bir çalışma müfredatı oluşturduk. Bu projede kurum olarak yer almaktan son derece mutluyuz.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Americanlife Karaman Şubesini ziyaret eden Cumhuriyet N.A. İlkokulu Okul Aile Birliği üyeleri ve Okul Müdürü Özcan Üstün öğrenciler için yapılacak her türlü çalışmada yanınızdayız yeter ki çocuklarımıza faydamız olsun diyen kurum müdürü Mustafa Çalışkan’a teşekkür ederek hediye takdiminde bulundular. Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284