Anadolu Imam Hatip Lisesi’nden Yeni Bir Basari Daha

Hareketli bir egitim ögretim yili sürdüren Imam Hatip Lisesi, basarilarina yeni birini ekledi. Hayat boyu Ögrenme (LLP) Leonardo da Vinci Programi Hareketlilik faaliyet alani kapsaminda 2012 yili teklif çagrisi döneminde alinan 2261 adet proje basvurusu arasinda yapilan degerlendirme sonucunda, 320 proje teklifi mevcut bütçe imkânlari çerçevesinde Degerlendirme Komitesi tarafindan desteklenmeye deger bulunurken, 99 proje teklifi de yedek olarak tespit edildi.

Anadolu Imam Hatip Lisesi’nden Yeni Bir Basari Daha

Karaman Anadolu Imam Hatip Lisesi’nin “Kaliteli Bir Dini Egitimin Avrupa Boyutu”(A Quality Religious Education In Europe Dimension) isimli projesi ile ,98’in üzerinde puan alarak desteklenmeye deger görüldü. Karaman’da LDV hareketlilik programinda kabul edilen tek projedir.
Ingilizce ögretmeni Alime Kaya tarafindan hazirlanan ve yürütülen proje ile mesleki egitim grubuna dahil olan Imam Hatip Lisesi’nde bulunan ögretmenlerin, AB ülkelerinde kullanilmakta olan dini egitim yöntemlerini ve teknolojilerini arastirarak, ülkemiz kurumlarindaki mevcut uygulamalarla karsilastirilmalarini ve eksikliklerin giderilmesi yönünde çalismalar yapilmasi hedeflenmistir. Bu baglamda, Almanya ve Hollanda'da ki bu kapsamda egitim veren okullarda gözlem yapilmasi ,bu konuda kullanilan yeni teknolojilerin yerinde incelenmesi, egitimci ve yöneticilerin karsilikli deneyim aktarimlari, var olan eksikliklerin ,yanlisliklarin farkina varmada ve bunlara çözüm üretmede en hizli ve saglam yol olarak gözükmektedir. Gözlem amaçli bu ziyaretler ayni zamanda ülkeler arasindaki bilgi ve kültür alisverisinin sürekli gelistirilmesini amaçlamaktadir .Imam Hatip Lisesi ögretmenlerinden 16 kisi 2013 Nisan ayinda Almanya’ya ve Mayis ayinda Hollanda’ya 8’er kisilik iki grup halinde seyahatlarda bulunacaklardir.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284