Anma Programında Gözyaşları Sel Oldu

Öğrencileriyle basketbol oynarken kalp krizi geçirerek hayata veda eden Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Muhasebe ve Finansman öğretmeni olan Ali Satılmış için görev yaptığı okulda anma programı düzenlendi.

Anma Programında Gözyaşları Sel Oldu

Öğretmenliğin yanı sıra çeşitli spor ve sanat dallarıyla da ilgilenen, çok yönlü kişiliği ile öğrencilerinin ve eğitim camiasının sevilen öğretmeni Ali Satılmış için Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen anma programına İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, merhum öğretmenin ailesi, yakınları, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Böyle bir programda konuşmanın zor olduğunu belirten ve programın açılışını yapan Muhammed Ali Fatih konuşmasında “Öğretmenimizin branşı Muhasebe ve Finansman olsa da sanat, spor alanlarıyla çok yönlü bir kişiliğe sahipti. Öğrencilerine her şeyden önce ahlaklı olmayı öğretirdi. Hepimiz bir gün ölümü tadacağız. Önemli olan dünya hayatından göçüp giderken hoş bir seda bırakabilmektir. Merhum öğretmenimizin mekânı cennet olsun. Kendisine Allah’tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim” dedi. 
Açılış konuşmasının ardından Kuran’ı Kerim tilaveti ile devam eden programda Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Zühtü Kahraman Ali Satılmış’ın öz geçmişini okuyarak Ali Hoca’yla yaşamış olduğu anılarını davetlilerle paylaştı. Ali Öğretmen için hazırlanan slayt gösterisi ile devam eden programda Ali Satılmış’ın yer aldığı fotoğrafları gören öğrenciler göz yaşlarına hâkim olamazken salonda duygu dolu anlar yaşadı.
Hayat kavramı içerisinde hüzün, keder ve sevincin bir arada olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu “Ölüm insanlar için kaçınılmaz bir sondur. Bir gün hepimizin hayatı son bulacak. Allah’tan geldik Allah’a döneceğiz. Allah bizleri yoktan var etti. Yine onun emri doğrultusunda belli bir ömrü yaşayıp, tekrar ebedi bir hayata döneceğiz. Tabi bu süreç içerisinde önemli olan hayatı dolu dolu yaşamaktır. Allah’ın rızası doğrultusunda yaşayabilmektir. Merhum öğretmenimiz gerek eğitim camiasında gerekse öğrencileri tarafından sevilen bir öğretmendi. Milli Eğitim Müdürü olarak Ali Hoca’mızın bu kadar sevilen bir öğretmen olması beni çok mutlu etti. Tabi ateş düştüğü yeri yakar, bizlerin, ailesinin ve yakınlarının acısı derin. Ama hayat devam ediyor. Önemli olan bundan sonra hocamızın hatırasını yaşatabilmektir. Hepimizin başı sağ olsun. Güzel bir insanı kaybetmekten dolayı hepimiz hüzünlüyüz. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Ali Hoca’mızın ailesinin her zaman yanındayız. Allah rahmet eylesin. Ailesine, yakınlarına Allah sabırlar versin” diye konuştu.
Programın sonunda Ali Satılmış tarafından yapılan resimlerin yer aldığı sergi İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu tarafından gezildi.


 

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2019, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284