Arkadaşları Muammer Mert’i Unutmadı

İmaret Ortaokulu öğrencileri yakın zamanda kaybettikleri arkadaşları Muammer Mert Saçlı’nın proje çalışmasını bilim fuarında sergileyerek onu unutmadıklarını gösterdiler.

Arkadaşları Muammer Mert’i Unutmadı

Geçtiğimiz günlerde kalp krizi sebebiyle hayatını kaybeden İmaret Ortaokulu 7-B sınıfı öğrencisi Muammer Mert Saçlı’nın arkadaşları, onu unutmadı. Bilim fuarında arkadaşları geri dönüşüm malzemelerinden oluşturdukları proje çalışmaları arasında Muammer’in ortaya koyduğu projeye de yer verdiler.

Öğrenciler, sergiyi ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ve misafirlere, geri dönüşüm konusunda oluşturdukları projelerin sunumunu yaparken Muammer Mert’in projesi hakkında da bilgiler aktardılar.

Proje Danışman Öğretmeni Emine Ünal, geri dönüşüm konusundaki projeyle ilgili bilgiler vererek bilim fuarı hazırlıklarının büyük oranda ara tatilde tamamlandığını ifade etti. Muammer’in tamamladığı projeye de değinen Emine Ünal, Muammer Mert’in içecekleri soğutmayı amaçlayan projesini tatilden önce tamamlayıp kendisine verdiğini söyledi. Muammer’in vefatının öğretmenleri ve arkadaşlarını derinden üzdüğünü belirten Ünal, öğrencilerinin bilim fuarı sergisinde Muammer’in çalışmasına da yer vermiş olmalarının tüm öğretmenleri ve Muammer Mert’in ailesini de mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

İmaret Ortaokulu öğrencilerini arkadaşlarına yönelik bu davranışları sebebiyle tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, eğitimin temel amaçlarından birinin de öğrencilerin sosyal ilişkileri bakımından unutulmayacak arkadaşlıklar ve birbirleriyle kuvvetli bağlar kurmaları olduğunun altını çizdi. Bu vesileyle Muammer Mert’in ailesi ile İmaret Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerine tekrar başsağlığı dileyen İl Müdürü Mehmet Çalışkan, bu duyarlı davranışları nedeniyle öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284