Avrupa Birliği Projelerinde Çifte Başarı

Son dönemlerde yapmış olduğu Avrupa Birliği projeleriyle adından söz ettiren ve Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü başarı hikâyelerine bir yenisini daha ekledi.

Avrupa Birliği Projelerinde Çifte Başarı

Ulusal Ajans tarafından 2021 yılı Erasmus+ Programları kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, yeni başarı hikâyelerinin yazılmaya devam ettiğini ifade etti. İl Müdürü Çalışkan, “Projelerle yeni ufuklara diyerek çıktığımız bu yolda Ulusal Ajansa, 2021 yılı Erasmus+ projelerimizi sunduk. Erasmus+ Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları faaliyeti başvurularında uygunluk kriterlerini taşıyarak içerik değerlendirmesine alınan ve bağımsız dış uzmanlar tarafından değerlendirilen 254 proje teklifinden Türkiye geneli 13 projeden biri olan Müdürlüğümüzün “Her Şey Matematik İle Başlar” adlı projesi hibe desteği almaya hak kazandı. Ayrıca ilimiz, bu projede 211 bin Euro hibe desteği alan 5 millî eğitim müdürlüğünden biri olarak önemli bir başarıya imza attı.” dedi.

Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğünün 2021 Yılı Erasmus+ Programı Akreditasyon Bütçeleri Onaylandı

2021 yılı Erasmus+ programı akreditasyon bütçeleri onaylanma sürecinden de bahseden İl Müdürü Mehmet Çalışkan, “15 Mart 2021 tarihinde açıklanan ve Erasmus+ Programı 2020 Yılı Akreditasyon Teklif Çağrısı döneminde Meslekî Eğitim, Yetişkin Eğitimi ve Okul Eğitimi olmak üzere üç alanda kabul alan 13 İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında yer alan Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğünün akreditasyona ilişkin bütçe miktarları belli oldu. Projeler kapsamında, 2022 yılı içerisinde Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yer alan 120 öğretmen ve 50 öğrenci, Avrupa Birliği ülkelerinde öğrenme aktivitesi, işbaşı gözlem, yapılandırılmış kurs ve staj faaliyetlerine katılacaklar. Başarı serüvenine yenilerini ekleyerek Karaman’a daha iyisini kazandırmak için mesai merfumu gözetmeden çalışan mesai arkadaşlarıma ve bu başarıda emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ERASMUS+ PROGRAMI;

Okul Eğitimi (KA121-SCH) 109.295,00 EURO,

Mesleki Eğitim (KA121-VET 62.056.00 EURO,

Yetişkin Eğitimi (KA121-ADU) 66.620,00 EURO

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284