Avrupali Egitimcilerin Ilimize Ziyaretleri Devam Ediyor

Yilmaz Babaoglu Ilkögretim Okulunun “Gelenek ve Göreneklerimizi Birlikte Paylasalim” adli projesi kapsaminda Litvanya, Polonya, Italya, Ispanya ve Portekiz’ den gelen okul idarecileri ve ögretmenlerden olusan7 kisilik proje ekibi Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy’u ziyaret ederek projeleri hakkinda bilgi verdiler.

Avrupali Egitimcilerin Ilimize Ziyaretleri Devam Ediyor
Yilmaz Babaoglu Ilkögretim Okulu Müdürü Mehmet Tosuncu projeleri hakkinda verdigi bilgide, “Gelenek ve göreneklerimizi birlikte paylasalim” adli projemiz kapsaminda Litvanya, Polonya, Italya, Ispanya ve Portekiz olmak üzere 5 ortaga sahibiz. Projemiz kapsaminda hem ögrencilerimizin dil yeterliliklerini artirmayi hem de kültürel farkindaligin artirilmasini amaçliyoruz” dedi.
Avrupali egitimciler adina söz alan Polonya Koordinatörü Agnieszka Mielczarek “Öncelikle proje ortagimiza bize göstermis olduklari yakin ilgiden dolayi çok tesekkür ediyorum. Bu tür projeler vasitasi ile ülkelerarasinda var olan önyargilari yikma sansini elde ediyoruz. Bize anlatilan Türkiye ile gördügümüz Türkiye arasinda pozitif anlamda çok büyük farkliliklar var ve biz bunu yerinde görme sansina sahip olduk. Ayrica büyük bir nezaket göstererek bizi makaminda kabul eden Il Milli Egitim Müdürü Sayin Bekir Aksoy’ a da tüm katilimcilar adina tesekkür ediyorum” dedi.
Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy ise yaptigi açiklamada, “Yapilan AB projeleri, okullarimiza önemli katkilar saglamaktadir. Proje vesilesiyle ögretmenlerimiz ve ögrencilerimiz; Avrupa ülkelerini ve Avrupa kültür yapisini, gelenek ve göreneklerini yakindan tanima, onlarla kaynasma, birlikte projeler üretme imkâni bulmaktadirlar. Böylece önyargilardan uzak, Avrupa insaniyla birlikte çalisarak hem projeler üretmekte hem de dostluklar kurmaktadir. Ayrica bu projeler sayesinde ülkemizi, Karaman’imizi, Türk Dilini ve Türk kültürünü daha iyi tanitma firsatini buluyoruz. Ilimizde Avrupa Birligi projeleri büyük bir ivme kazanarak devam etmektedir.2006 yilindan buyana ilimizde okullarimiz tarafindan 78 adet AB projesi uygulanmistir. Bu projeler kapsaminda da 639 ögrenci ve ögretmenimiz Avrupa’nin farkli ülkelerini görme ve tanima firsati bulmustur. Ve yine projeler kapsaminda Avrupa’nin 25 farkli ülkesinden toplam 452 idareci, ögretmen ve ögrenci ilimize gelmistir. Bu güzel çalismayi ortaya koyan basta okulumuzun idareci ve ögretmenlerine, müdürlügümüzün AB ofisi personeline tesekkür ediyorum ”dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284