Avrupalı Ortaklar'dan Çalışkan'a Ziyaret

“Kültürel Farklılıkları Özümseyerek Birliği Güçlendirmek” projesinin Avrupalı ortakları İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ı ziyaret etti.

Avrupalı Ortaklar'dan Çalışkan'a Ziyaret

Ulusal Ajans Erasmus+ Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Programı kapsamında gerçekleştirilen Türkiye, Slovenya, Romanya, Portekiz ve Estonya’nın ortaklığıyla yürütülen Enriching Unity With Cultural Diversity (Kültürel Farklılıkları Özümseyerek Birliği Güçlendirmek) projenin çalışmaları için ilimize gelen proje ortakları, Vali Ali Akan İlkokulunun konuğu oldu.

Bu kapsamda yapılan ziyarette yürütülen çalışma ile ilgili proje ekipleri, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’a bilgilendirmelerde bulundu. Proje ile farklı kültürlere ve ortak yerel mirasa sahip çıkmayı hedeflediklerini belirten Vali Ali Akan İlkokulu Müdürü Adem Metiner, öğretmen ve öğrencilerin yurtdışı ziyaretlerinde buradaki ortaklarla iş birliği içerisinde çalışmaların yürütüleceğini söyledi. Proje kapsamında okulunda ebru ve kaligrafi atölyesi oluşturulacağının bilgisini veren Okul Müdürü Adem Metiner, kültürümüze ait sanatsal çalışmalarla farkındalıkların artırılacağını ifade etti.

İl Müdürü Mehmet Çalışkan ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek dünyanın insanî ve vicdanî hassasiyetlerinin artarak devam etmesi için farklı milletlerin birbirini daha yakından tanımaya ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Buhranlarıyla çıkmazın içine saplanmış modern dünya insanına karşı milletimizin geçmişten bugüne taşıdığı insani değerlere dayanan kültürel birikimini tanıtmanın önemine vurgu yapan İl Müdürü Çalışkan, proje ekiplerine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt ile görüşen heyet, yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret günün anısına çekilen fotoğraflarla son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284