Ayranci Ilçesi Muhtarlari Bilgilendirildi

Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü bitkisel ve hayvansal üretim konularinda Il Müdürü Ismail Uluad ile birlikte, Il Müdür Yardimcisi Refik Kiraz, Ayranci Ilçe Müdürü, Ayranci ilçesine bagli muhtarlarla geçtigimiz gün yapilan toplantida bilgi alisverisinde bulundular.

Ayranci Ilçesi Muhtarlari Bilgilendirildi
Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ismail Uluad toplantida, “Bakanligimiz tarimin gelismis ülkeler seviyesine yükseltilmesi için gerekli politikalari ve destekleme uygulamalarinin üreticilerimizin refah seviyelerini yükseltmek için sürekli güncellemektedir. Bu kapsamda tarim konusunda çesitli kanun ve yönetmelikler çikarilmis olup, bu yasal mevzuatin çiftçilerimize ulastirilmasinda muhtarlarimizin köprü vazifesi gördügünü belirten Uluad, her yil tarimsal desteklemelerin çesitliliginin arttigini söz konusu bu desteklemelerin üreticilerimize duyurulmasinda muhtarlarimiza önemli görevler düsmektedir” dedi.
Uluad, ülke genelinde çesitli kalkinma ajanslarinca tarimsal projelere destekler ve hibeler verildigini ifade etti. Muhtarlarin Il Müdürlügünü sik sik ziyaret etmelerini istedi.
Ekonomisi tarima dayanan ilçe çiftçisinin gelisen tarim uygulamalarindan haberdar olmasi ve daha fazla yararlanabilmesi için Il ve Ilçe Müdürlügümü tarafindan düzenlenen egitimlere katilimin çok önemli oldugunu, Ayranci çiftçisinin egitimlere olan ilgisinin yüksek olmasindan duydugu memnuniyeti dile getiren Uluad, muhtarlarin da gerek egitim duyurularinda gerekse desteklemelerin ilaninda gösterdikleri hassasiyetten dolayi muhtarlara tesekkür ederek, hangi tarimsal konuda olursa olsun, çiftçilerimizin ihtiyaç duydugu konularda egitim vermeye hazir olduklarini belirtti.
Muhtarlarla yapilan toplantida; hayvan yetistiriciligi, hayvan sagligi, hayvan bakim ve beslemesi, tarimsal desteklemeler, zirai mücadele, gübreleme, tarim sigortalari, aricilik, meyvecilik, bagcilik, organik tarim, iyi tarim uygulamalari, kirsal kalkinma yatirimlari ve ekonomik yatirimlarin desteklenmesi, tarimsal yayim ve danismanlik desteklemeleri gibi tarimsal birçok konuda bilgi alisverisinde bulunuldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284