Ayranci Ilçesinde Egitimde Basari Orani Artiyor

2013 yilinda gerçeklestirilen Seviye Belirleme Sinavinda yerlestirme basari orani ve Lisans Yerlestirme Sinavinda dört yillik fakültelere yerlestirme basari oranlarinda Ayranci Ilçesi geçmis yillara oranla çok ciddi bir artis gösterdi.

 Ayranci Ilçesinde Egitimde Basari Orani Artiyor

Seviye Belirleme Sinavinda 2010 yilinda yüzde 40.69, 2011 yilinda yüzde 42 ve 2012 yilinda yüzde 53 olan yerlestirme basari orani, 2013 yilinda yüzde 63’e çikmis ve bu yila kadar ilçeden Fen Lisesi kazanan ögrenci sayisi toplamda 2 iken, sadece bu yil 3 kisi Fen Lisesine yerlesme basarisi gösterdi. Ayni sekilde Lisans Yerlestirme Sinavinda 2010 yilinda yüzde 6,2, 2011 yilinda yüzde 14, 2012 yilinda yüzde 21,7 olan dört yillik fakültelere yerlestirme basari orani 2013 yilinda yüzde 78,6’ya yükseldi.

Ayranci Kaymakamliginca iki yildan bu tarafa okul müdürleri ile 15 günlük periyotlar halinde ögrenci basarilarinin degerlendirildigi toplantilarin yapilmasi, ögretmenlerle yapilan genel istisare toplantilari, meslek tanitim seminerleri, kitap dagitimi yapilmasi, veli ziyaretleri, üst egitim kurumlari gezileri, ücretsiz kurslar ve basarili ögrencilerin ödüllendirilmesi gibi yapilan planli ve programli çalismalarla Ayranci’da egitimde bu basari yakalandi.
Konuyla ilgili olarak Ayranci Kaymakami Erkan Isa Erat bu süreçte maddi ve manevi destegini esirgemeyen, ilçeye gerçeklestirdigi ziyaretlerde her firsat da okullari ziyaret ederek, egitime verdigi degerle ögrencilere özgüven asilayan Vali Murat Koca’ya ve ögretmenler ile yöneticilere tesekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284