Ayranci Yatili Ilkögretim Bölge Okulu Ingiltere’den Döndü

Avrupa Birligi Egitim Programlari çerçevesinde hazirlamis olduklari Comenius Okul Ortakligi Projeleri kabul edilen Ayranci Yatili Ilkögretim Bölge Okulu idareci ve ögretmenlerinden olusan proje ekibi, projenin ilk toplantisini gerçeklestirdikleri Ingiltere’den döndü.

Ayranci Yatili Ilkögretim Bölge Okulu Ingiltere’den Döndü
Ayranci Yatili Ilkögretim Bölge Okulu Proje Ekibi ilimize dönüsleri sonrasinda Sube Müdürü M.Akif Duman’in da katilimi ile Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy’u makaminda ziyaret ederek proje toplantilari hakkinda bilgi verdi.
Okul Müdürü Atilla Tasçi,“ IS IT WASTE OR MONEY (Herseyi Geri Dönüstürelim) adli projemiz kapsaminda okulumuz proje ekibinden 2 idareci ve 2 ögretmenimiz, 20–24 Kasim 2011 tarihleri arasinda Ingiltere’de gerçeklestirilmis olan proje toplantisina katildik. Projemizde amacimiz ögrenci ve ögretmen ve ailelerimizde çevre bilinci olusturmak, geri dönüsümle ilgili farkindaligi artirmak, çöp olarak düsünülen atiklarin geri dönüsümünün mümkün oldugunu anlamalarini saglamakti. Bu baglamda yapmis oldugumuz Ingiltere ziyaretimizde geri dönüsüm ve çevreyi koruma ile ilgili uygulamalari inceleme firsati bulduk ve deneyimlerimizi paylastik” dedi.
Ayranci Yatili Ilkögretim Bölge Okulu proje ekibini agirlamaktan dolayi memnuniyetini dile getiren Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy,“Yasadigimiz çevreyi korumak hepimizin sorumlulugunda olup evde, isyerinde ve toplumumuzun her kesiminde geri dönüsüme katkida bulunulmali, çevre bilinci gelismis, içinde yasadiklari dünyanin sorunlarina duyarsiz kalmayan bireylerin yetismesi hedefimiz olmalidir. Avrupa’da uygulanan metotlari degerlendirmek, ilimizde, okullarimizda uygulamak açisindan yaptiginiz proje büyük önem arz etmektedir. Yeterli gayreti gösterebilirsek inaniyorum ki dünya daha güzel ve yasanabilir bir yer olacaktir. Bu güzel çalismayi ortaya koyan okulumuzun idareci ve ögretmenlerine, tesekkür ediyor, çalismalarinda basarilar diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284