BESYO’dan Kardeş Okul Kampanyası

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜ BESYO) öğrencileri bu yıl kardeş okul olarak Şırnak'taki Cizre Şehit Sait Atak Ortaokulunu seçti. KMÜ BESYO'dan mezun olup Cizre Şehit Sait Atak Ortaokuluna öğretmen olarak atanan Mehmet Emin Şahan'ın görev yaptığı okula hediyeler gönderen KMÜ öğrencileri, sosyal yardımlaşma ve dayanışma örneği sergilediler.

BESYO’dan Kardeş Okul Kampanyası

BESYO tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen etkinlikte kardeş Cizre Şehit Sait Atak Ortaokulu öğrencilerine Beden Eğitimi ve Spor derslerinde kullanılmak üzere dört futbol topu, dört voleybol topu, dört basketbol topu, iki badminton raketi, iki atlama ipi, bir masa tenisi raketi ve topların havasını şişirmek için pompa gönderildi. Ayrıca okulun 20 kişiden oluşan 6/D sınıfı için okuma kitabı, kalem, silgi, defter ve giysiden oluşan hediyeler isimlere paketlenerek gönderildi.
“Yardımlaşma ve dayanışma hayatın her alanında önemli yer tutmalı“
Etkinliğin koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Veysel Temel, derslerin dışında bu tür sosyal aktiviteler sayesinde öğrencilerin birlik ve beraberlik duygularını derinden yaşadığına dikkat çekerek "Bu gibi faaliyetler sayesinde birer öğretmen adayı olan öğrenciler sosyal yardımlaşma ve dayanışma konusunda hem bilgi edinmiş oluyor hem de bunu gelecek nesillere aktarabiliyor. Yardımlaşma ve dayanışma kavramları yalnızca okul içerisinde değil, hayatın her alanında önemli bir yer tutmalıdır. Çünkü bu kavramlar beraberinde birçok iyilik getirir." açıklamasında bulundu.
Yrd. Doç. Temel, BESYO öğrencilerinin nisan ayı içerisinde de Ermenek’teki 19 kişilik bir okul için aynı şekilde yardımda bulunacaklarını belirterek sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284