“BİFTEK” Dergisinin 6. Sayısı Çıktı

Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin öğretmenlerinin danışmanlığında hazırlanıp okuyucularıyla buluşturduğu bilim, fen ve teknoloji dergisi BİFTEK’in 6. sayısı çıktı.

“BİFTEK” Dergisinin 6. Sayısı Çıktı

Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Kimya Öğretmeni Ahmet Yılmaz ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Bünyamin Ceyhan, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ı ziyaret ederek derginin yeni sayısında yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

“Dergide yer alan tüm çalışmalar öğrencilerimizin araştırmalarının ürünüdür”

Okulun Bilim, Fen ve Teknoloji Kulübü bünyesinde BİFTEK dergisinin çıkarıldığını ifade eden Ahmet Yılmaz, bu yıl itibariyle 6. sayıya ulaştıklarını belirtti. Yılmaz, “Okulumuzun Bilim, Fen ve Teknoloji Kulübü bünyesinde içerisinde yer alan geniş bir öğrenci topluluğuyla faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Bu faaliyetlerin en önemlisi “BİFTEK” adlı dergimizdir. Dergide yer alan tüm çalışmalar öğrencilerimizin araştırmalarının ürünüdür. Bizler danışmanlık görevimizi daha çok önemseyerek kulübün ve derginin devamlılığını sağlama gayretindeyiz.” dedi.

“Dergimizde yer alan çalışmalar öğrencilerimizden gelen fikirler doğrultusunda oluşturulmaktadır”

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Bünyamin Ceyhan ise derginin içeriğine ilişkin İl Müdürü Çalışkan’a bilgiler verdi. Bünyamin Ceyhan, “Dergimizde bilim dünyasındaki son gelişmeler, ünlü Türk bilim insanları, üniversiteler, tarihimizin önemli liderleri, şehrimizin bürokratlarıyla yaptığımız röportajlar ve şiirler yer almaktadır. Dergimizde yer alan çalışmalar öğrencilerimizden gelen fikirler doğrultusunda oluşturulmaktadır. Ayrıca kulüp bünyesinde çeşitli konferanslar, seminerler ve kermes faaliyetleri düzenli olarak yapılmaktadır. Çalışmalarımız kapsamında İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Karaman Belediyesi gibi pek çok kurumla iletişim halinde bulunarak çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

“Okulda ekip ruhuyla birlikte yapılan çalışmalar içerisinde en kalıcı eserlerden biri okul dergileridir”

Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan dergiyi inceleyen İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, okul yönetimini, öğretmeleri ve öğrencileri tebrik etti. Mehmet Çalışkan, okullarda hayata geçirilen sosyal ve kültürel faaliyetlerin önemli olduğunun altını çizerek öğretmenlerin ve öğrencilerin katkılarıyla ortaya çıkan ürünlerin değerli olduğunu belirtti. Çalışkan, "Okulda ekip ruhuyla birlikte yapılan çalışmalar içerisinde en kalıcı eserlerden biri okul dergileridir. Öğrencilerimizin merak duygusuyla hareket ederek tarihimize damga vurmuş ünlü Türk bilim insanlarını, liderlerimizi araştırması ve edebi yazılar yazması bizim için çok kıymetli. Bu kıymetli çalışmaları için sizleri ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Derginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eder, yayın hayatınızın uzun soluklu olması dileğiyle çalışmalarınızda başarılar dilerim." diyerek sözlerini tamamladı.

Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğrafla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284