Bilim Söyleşileri Devam Ediyor

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve alanında uzman kişilerin konuk edildiği Bilim Söyleşileri kapsamında Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Memduh Sami Taner öğretmenlerle buluştu.

Bilim Söyleşileri Devam Ediyor

İki Temel Sosyal Kaldıraç: Eğitim ve Bilim konulu çevrim içi gerçekleşen söyleşide Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Memduh Sami Taner, katılımcılara eğitim ve bilimin insan hayatına etkisini anlattı.

Sosyal kaldıracın tanımını yaparak programa başlayan Prof. Dr. Memduh Sami Taner, eğitimin hedeflerinden bahsetti. Sami Taner, “Eğitimin hedefi; bilgi üretebilen, iyi bir genel kültüre sahip, öğrenmeyi öğrenmiş, okuyan, eleştiren, yazan ve çağı algılayabilen bireyler yetiştirmektir.” dedi.

Katılımcılara eğitimde öğretmenin rolünü ve önemini örneklerle anlatan Memduh Sami Taner, Doç. Dr. Sayan ile Aziz Sancar’ın hayatlarından kesitler sunarak bilim insanlarının öğretmenleriyle yaşadığı anıları paylaştı. Taner, “İyi ezber yapan değil, aykırı düşünen çocuk bilim insanı olur. Zira bilim ezber yaparak değil ezber bozarak ilerler” diye konuştu.

Prof. Dr. Memduh Sami Taner, programın son bölümünde insanların bilime neden ihtiyaç duyduğunu, ülkemizde eğitime olan inanç ve güvenin hangi düzeyde olduğunu ve 10 yıllık Milli Uzay planı içerisinde yer alan uzay alanında etkin ve yetkin insan kaynağını geliştirilmesi konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

Söyleşi, Prof. Dr. Memduh Sami Taner’in katılımcıların sorularını cevaplamasıyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284