BİLSEM İçin Hazırlıklar Başladı

Karaman Bilim ve Sanat Merkezinde (BİLSEM) eğitim görecek öğrencileri tanılama ve yerleştirme sürecine yönelik yapılacak iş ve işlemlerle ilgili Karaman’daki tüm sınıf öğretmenlerine bilgilendirme toplantıları yapıldı.

BİLSEM İçin Hazırlıklar Başladı

İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç başkanlığında, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Öğretmenleri İbrahim Pat ve Cihat Kara tarafından Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonunda yapılan sunumlarda, ilimiz merkezde görev yapan tüm sınıf öğretmenlerine öğrencileri tanılama ve yerleştirme sürecine yönelik bilgilendirmelerde bulunuldu.

Okul yöneticileri ve rehberlik öğretmenleriyle 4 Ocak’ta başlayarak 3 gün süren toplantılarda il merkezinde görev yapan 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğretmelerine toplamda 3 grup halinde bilgilendirmeler yapılarak öğretmenlerin soruları yanıtlandı.

7 Ocak 2022 günü yapılacak çevrim içi toplantı ile merkez ilçeler dışında Ayrancı, Kazımkarabekir, Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla’da görev yapan sınıf öğretmenleri ile bir araya gelinerek öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecine yönelik bilgilendirmeler tamamlanmış olacak.

Böylelikle 3 gün il merkezinde 1 gün de uzaktan bağlantı yoluyla ilçelerle olmak üzere 4 gün süren eğitimlerle 225 okul yöneticine, 66 rehberlik öğretmeni ve yaklaşık 800 sınıf öğretmenine BİLSEM’de öğrenim görecek öğrencileri tanılama ve yerleştirme sürecine ilişkin bilgilendirme toplantıları yapılmış olacak.

Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci tanılama sürecine ilişkin işlemler 1, 2, 3 ve 4. sınıf seviyelerinde, sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanlarına göre aday gösterilen öğrenciler arasından yapılacak. Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2022, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284