`Bu Fakülteler Kapatilabilir!`

BILIM Sanayi ve Teknoloji Bakani Nihat Ergün bazi fakülte ve yüksekokullarin piyasada isgücü açisindan karsiliginin olmadigini belirterek, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda bunun gözden geçirilecegini açiklayip, örnek olarak fen edebiyat fakültelerini gösterdi.

`Bu Fakülteler Kapatilabilir!`

Siyaset Ekonomi ve Toplum Arastirmalari Vakfi’nin (SETA) Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi adina gerçeklestirilen “Türkiye’nin Insan Kaynaginin Belirlenmesi’’ projesinin sonuç raporunun tanitimina katilan Ergün iki önemli açiklama yapti.
KAPATMA YA DA KISITLAMA
Ergün, insanlarin, piyasada yeni olusan islere uygun nitelikte yetistirilmesi gerektigini söyleyerek, “Pastaneciler bile sorun yasiyorlar. Garsonluk yapacak çok sayida insan basvuru yapiyor ama pasta yapacak adam basvurmuyor” dedi. Bakan Ergün’ün sözünü ettigi düzenlemede fen edebiyat fakülteleri basta olmak üzere bazi yüksekokul ve fakültelerde düzenleme yapilacak. Çok fazla mezun veren bazi bölümler kapatilacak, bazilarinda kisitlamaya gidilecek, bazi bölümlerin ise sayisi artirilacak.
YENIDEN YAPILANMA
Üniversitelerle ilgili yeniden yapilanma süreci var. Piyasaya duyarli bir egitim verip vermedigi konusunda bir degerlendirme yapacagiz. Öyle meslek dallari açilmis durumda ki meslek yüksekokulu olsun fakülte olsun piyasada karsiligi yok ve insanlar o meslekleri üniversitede okumaya devam ediyorlar. Bizim piyasamizda hiç karsiligi olmayan meslekler ya da çok sinirli ama üniversite egitimi bunun 10 kati. Örnegin fen edebiyat fakültelerinin sayisi çok fazla ancak kimya, fizik, biyoloji mezunlarinin çalisabilecegi alan çok kisitli. Bunlarin yeniden planlanmasi lazim.
SOSYAL YARDIMLAR
Gerçekten bu sosyal devlet boyutlarinin insanlarda çalisma azmini ve iradesini zayiflatip zayiflatmadigini sorgulamaya basladik, insanlarin üzerinde bir uyusturucu etkisi yapmaya basliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284