Bu Okulda Okuyanlar Çok Şanslı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in “Türkiye'de 81 ilde meslek liselerimize ekmek fabrikası kuracağız. Ve günlük 1 milyon ekmek üretim kapasitesiyle o liselerin çıkışındaki satış büfelerinde vatandaşlarımızın düşük fiyatla ekmek almasını sağlayacağız." açıklamasının ardından Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ekmek üretim çalışmalarına başlandı.

Bu Okulda Okuyanlar Çok Şanslı

2. İstasyon Caddesi üzerinde bulunan Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojisi bölümünde okuyan öğrencilerce üretimi yapılan ekmekler tadım yapanlardan tam not aldı. Bu çalışmada yer alan öğrenciler ilerleyen süreçte fırıncılık sektörünün mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek eleman ihtiyacına can suyu olacak. İkisi Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde birisi Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde olmak üzere toplamda üç fırınla ekmek üretiminin yanı sıra poğaça gibi ürünlerinde üretimi gerçekleşecek.

Karaman ili genelinde bulunan ve öğle yemeği çıkan okulların, pansiyonların ve resmi kurumların ekmek ihtiyacını karşılayacak olan Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin fırınında ekmek üretiminde 10. sınıftan itibaren o okulda öğrenim gören öğrenciler görev alıyor. İlk denemelerini geçtiğimiz günlerde yapan öğrencilerin ürettiği ekmekleri tadanlar ‘Yediğimiz en güzel ekmek. Günlük çıkan ekmeklerin satışı okullar, pansiyonlar ve kamu kurumlarıyla sınırlı kalmamalı. Vatandaşta bu ekmeği satın alabilmeli’ yorumunda bulundu.

İki fırını bulunan Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ise poğaça, simit gibi üretimlerinin yanı sıra şeker ile çölyak hastaları için mor ekmek ve glütensiz ekmek üretimi yapılacak. Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284