Cin Fikirleriyle Finale Çiktilar

TRT Çocuk Kanali tarafindan düzenlenen “Binbir Cin Fikir” Proje Yarismasinda binlerce proje arasindan seçilerek finale kalmaya hak kazanan Vali Ali Akan Ilkögretim Okulu ögrencilerinden Cansu Altunalan ve Arzu Duranel, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nu makaminda ziyaret ederek projelerini anlattilar.

Cin Fikirleriyle Finale Çiktilar

Türkiye genelinde yapilan, TÜBITAK ve çesitli üniversitelerin ögretim görevlilerinden olusturulan jüri tarafindan seçilen ve 34 proje arasina giren Cansu Altunalan’in yaptigi “Sinyal Verici Deprem Çantasi “ile Arzu Duranel’in yaptigi “Fonksiyonel Kitap Okuma Koltugu” binlerce proje arasindan seçilerek finale kaldi.
Ülkemizin cin fikirli ögrencilere ihtiyaci oldugunu belirten Il Müdürü Sultanoglu,
“Türkiye genelinde binlerce proje arasindan ögrencilerimizin projelerinin TRT tarafindan tanitiminin yapilmasi büyük bir basaridir. Sizler gibi cin fikirli ögrenciler sayesinde bakis açimiz genisleyecek, farkli alanlarda eserler ortaya koyulacak. Sizleri bu örnek çalismalarinizdan dolayi tebrik ediyor, proje çalismalari sirasinda ögrencilerimize destek olan okul idarecilerimize, ögretmenlerimize ve velilerimize tesekkür ediyor, çalismalarinda basarilar diliyorum” dedi.
Il Milli Egitim Müdürü’ne verdigi destekten dolayi tesekkür eden ögrenciler : “Projelerimiz önümüzdeki günlerde oylamaya sunulacak projelerimizin dereceye girebilmeleri için ögrenci arkadaslarimizin ve velilerinin internet ortamindan oylamaya katilarak bizlere destek vermelerini istiyoruz.”dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284