Daire Başkanı Umut Gür Eğitim Liderleriyle Buluştu

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Umut Gür, İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Daire Başkanı Erol Bozkurt ve Yatırımlar ve Kamu Özel İş Birliği Daire Başkanı Özer Dumanlı, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu eşliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri ve okul yöneticileriyle bir araya geldi. 

Daire Başkanı Umut Gür Eğitim Liderleriyle Buluştu

Ziyaretler kapsamında ilk olarak Karaman Valisi Sayın Fahri Meral’i ziyaret eden Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Daire Başkanı Umut Gür ile birim Daire Başkanları Erol Bozkurt ve Özer Dumanlı, daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve şube müdürleriyle bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirdiler. Toplantıda ilimiz eğitim öğretim çalışmalarıyla ilgili birimler tarafından bilgiler verildi. 

Eğitime dair hayal ve fikirleri dinlemek için geldiler

Ardından Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonunda yapılan toplantıda okul ve kurum yöneticileriyle buluşan İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Gür, öncelikle Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un selamlarını ileterek sözlerine başladı. Burada bulunma sebeplerinin geleceğe dair söylenecek fikirlerle eğitim kalitesini daha yukarılara taşımak için 2023’e giden süreçte öğretmenlerden Milli Eğitim Bakanlığına uzanacak bir köprü kurmak olduğunu dile getirdi. Daire Başkanı Umut Gür, 15 Ekim’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak vizyon belgesine katkılar sunmak, hayalleri yerinde dinlemek, geleceğe dair fikirleri duymak için Karaman’a geldiklerini belirtti.

İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Umut Gür’ün konuşmasının ardından söz alan İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Daire Başkanı Erol Bozkurt, Milli Eğitim Bakanlığının temel gayesinin odak nokta konumundaki öğrencilere eğitim veren öğretmenlerin işini kolaylaştırmak olduğunu ifade etti. Okul tabanlı gelişim modelini harekete geçirebilme çabasıyla çalışmalar yürüttüklerini belirten Daire Başkanı Erol Bozkurt, bunun için öğretmenlerin gelişimine katkı sunma gayretlerinde olduklarını söyledi. 

“Büyük dönüşüm eğitimde elde edilecek başarıyla mümkün olacaktır”

Milli eğitim politikalarının yönlendirilmesinde sesini duyurmak isteyenlere fırsat sunmak için toplantının tertip edildiğini vurgulayan Bozkurt, “Daha kaliteli bir eğitim için şartlarımızı geliştirme mecburiyetindeyiz. En önemli unsurumuz öğretmenlerimizi, daha iyisi için yetiştirme önceliğiyle hareket ediyoruz. Başarabilir miyiz demiyorum, başarmak zorundayız. Son 15 yıl içerisinde yaklaşık 620 bin dersliğin 300 bini bu dönemde açıldı. 935 bin öğretmenin yaklaşık 600 bini bu dönemde atandı. Ücretsiz ders kitapları, okullarda interaktif ortamlar, alt yapı hizmetleri ve fiziksel ortamlara ilişkin büyük dönüşüme rağmen eğitimde istenen memnuniyetin elde edilememesine karşı çözümler üretiliyor. Ülkemizdeki büyük dönüşümün yolu ekonomiden, sanayiden daha öncelikli eğitimde elde ettiğimiz başarıyla mümkün olacaktır. Değişim için irade, erdem ve bilgi sahibi olacak ve en önemlisi bunlara tutkuyla sarılacaksınız.” şeklinde konuştu. 

Ardından okul yöneticilerine söz verilerek 2023 hedefleri doğrultusunda ilimiz ve ülke eğitim öğretim çalışmalarına ilişkin Bakanlığa iletilmek üzere öneri, istek, fikir ve çözüm yolları ortaya kondu.

Toplantı Daire Başkanlarının, ilimiz eğitim yöneticilerine sundukları katkılar dolayısıyla teşekkürlerinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284