Denetimli Serbestlik Yükümlüleri Okulların Temizlik ve Bakımı İçin Kolları Sıvadı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı arasındaki protokol kapsamında, ilimizde 14 okulda denetimli serbestlik yükümlüleri okullarda boya, badana, temizlik ve ağaçlandırma gibi çalışmalarda bulunacak.

Denetimli Serbestlik Yükümlüleri Okulların Temizlik ve Bakımı İçin Kolları Sıvadı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Adalet Bakanlığının işbirliği ile 2018-2019 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatili olan 18 Ocak-4 Şubat 2019 tarihleri arasında denetimli serbestlik kapsamında kamu hizmeti cezaları bulunan hükümlüler her ilde belirlenen okullarda boya, tadilat ve temizlik yapacaklar. Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulunda, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman Tezcan, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu Karaman Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Korkmaz Peker’in katılımıyla başlatılan proje kapsamında, okullarda çalışan yükümlüler 18 Ocak ve 4 Şubat tarihleri arasında okulların ihtiyaçlarını giderecek. 
Milli Eğitim Bakanlığı ile Adalet Bakanlığının işbirliği kapsamında açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman Tezcan programın tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini ifade etti. Osman Tezcan, “Protokol kapsamında Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül ile Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un katıldığı program Ankara Yenimahalle’de bulunan Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesinde bugün 10.30’da yapıldı. Ankara’daki program açılışı ile birlikte eş zamanlı olarak tüm illerde belirlenen okullarda da aynı program uygulanacaktır. Karaman’da bu programın uygulanması için belirlenmiş olan Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulunda çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla bugün ve yarıyıl tatili süresince belirlenen diğer okulların boya, tadilat ve temizlik işleri Karaman Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde haklarında ceza ve tedbir uygulanan hükümlüler tarafından gerçekleştirilecektir. Projeyle Adalet Bakanlığı olarak Karaman’daki eğitime bir katkımız olacak. Bu çalışmamız ülkemize, milletimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 
Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman Tezcan’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, protokolle birlikte okulların ihtiyacı olan boya, badana, temizlik ve sıhhi tesisat konularında yükümlülerin yardımcı olacağını dile getirdi. Kuntoğlu, “Okullarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda arkadaşlarımız takviye bir kuvvet oldu. Ben desteklerinden dolayı başta Adalet Bakanlığımız olmak üzere Karaman Cumhuriyet Başsavcılığına ve Karaman Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. İnşallah ikinci döneme okullarımız temiz bir şekilde hazır hale getirilecektir” ifadelerini kullandı.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284