Dinçer Akademiden 60 Öğrenciye Teknolojik Destek

Dinçer Akademi Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin “Uzaktan Eğitimde Öğrencilerin Yanındayız” adlı projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın katıldığı programla 60 öğrenciye minibook, kodlama ve robotik setleri dağıtıldı.

Dinçer Akademiden 60 Öğrenciye Teknolojik Destek

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Uzaktan Eğitimde Öğrencilerin Yanındayız” adlı proje kapsamında uzaktan eğitime erişim imkânı olmayan Karaman’da öğrenim gören 30 öğrenciye minibook bilgisayarlar ile 30 öğrenciye de kodlama ve robotik setleri düzenlenen törenle teslim edildi. 
Programın açış konuşmasını Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Yılmaz yaptı. Projeyle ilgili davetlilere bilgiler veren Dinçer Akademi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Şemsettin Şahin, salgın sürecinde hem uzaktan eğitime hem de geçmiş yıllarda temelleri atılan kodlama ve robotik alanındaki çalışmalara destek olunması amacıyla “Uzaktan Eğitimde Öğrencilerin Yanındayız” projesinin hayata geçirildiğini ifade etti. 
Dernek Başkanı Şahin, “Projemiz kapsamında ortaokullarda öğrenim gören 30 öğrenciye minibook bilgisayarlar hediye edilerek öğrencilerin uzaktan eğitimine destek oluyoruz. Yine proje çerçevesinde kodlama ve robotik alanında yetenekli 30 öğrenciye de kodlama ve robotik setleri veriyoruz. Ayrıca bugün yapılan dağıtımın ardından öğrencilere16 saat canlı 24 saat de teorik olmak üzere toplam 40 saat uzaktan kodlama ve robotik eğitimleri gerçekleştirilecek” dedi. 
Okulların, öğrenci eğitimlerine destek sağlamak, sosyal ve sportif alanlardaki çalışmalarını güçlendirmek amacıyla kurulan derneklerin önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, başarılı çalışmalara imza atan Dinçer Akademi Gençlik ve Spor Kulübü Derneğini tebrik etti. Salgın sebebiyle yaşanan olağanüstü duruma karşı başlatılan uzaktan eğitim döneminde, bu tür projelerle daha fazla öğrenciye ulaşıldığının altını çizen İl Müdürü Mehmet Çalışkan, “Eğitim adına yapılan çalışmalar bizleri çok mutlu ediyor. Artık çağımızda yapay zekayı, süper yapay zekayı ve artırılmış gerçekliği konuşuyoruz. Bu projenin geleceğe şekil vererek katkı sağlaması ümidiyle hayırlı olmasını temenni eder, öğrencilerimize ve dernek yönetimine çalışmalarında başarılar dilerim” şeklinde konuştu 
Program, proje çerçevesinde gerçekleştirilen dağıtımların ardından çekilen fotoğraflarla son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284