Edebiyat Fakültesi Ögrencileri Mezuniyetlerini Kutladi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi ögrencileri mezuniyetlerini kutladi. Fakültenin yeni konferans salonunda gerçeklestirilen mezuniyet törenine KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Münir Oktay, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, üniversite personeli, ögrenciler ve aileleri katildi.

 Edebiyat Fakültesi Ögrencileri Mezuniyetlerini Kutladi

“Esimden, ailemden ve evimden feragat edip egitimimi tamamladim”

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan törende öncelikle Karaman’in tanitiminin yapildigi video gösterimi gerçeklestirilerek siir okundu. Ardindan açilis konusmalarina geçildi. Fakülte birincisi Emel Timur, üniversiteye basladiklari zaman yasadiklari mutluluk ve heyecanin halen dün gibi akillarinda oldugunu belirterek, “Artik dört yilin sonuna geldik. Bir yanimiz mutlu fakat bir yanimiz da oldukça buruk. Burada çok güzel dostluklar biriktirdik. Allah hiçbir zaman mutlulugumuzu ve hüznümüzü paylasacagimiz sevdiklerimizin eksikligini vermesin. Çogu zaman esimden, ailemden ve evimden feragat ederek egitimimi tamamlamaya gayret gösterdim. Sonunda da Allah bana bu basariyi nasip etti. Allah hepimizin yolunu açik etsin ve sevdiklerimizi yanimizdan ayirmasin.” dedi.
“Edebiyat Fakültesinden mezun olmanin agirligini tasiyacaginiza inaniyorum”
Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Münir Oktay ise gençlerin yorucu bir maratonun ardindan ipi gögüslemis olmanin gurur ve sevincini yasadigini dile getirerek, “Hayatinizin çok kiymetli dört yilini bizlere ayirdiniz. Ellerimiz anne ve babalarinizin elleri kadar sefkatli bir el, yüregimiz anne ve babalarinizin yüregi kadar hasretle çarpan bir yürek, gözlerimiz anne ve babalariniz kadar yol gözleyen, yas döken bir göz olmadi belki ama bilin ki biz sizleri çok sevdik.” seklinde konustu.
Nasihatlerin hayatta insanin önüne çikacak en degerli firsatlar oldugunu vurgulayan Prof. Dr. Münir Oktay konusmasini söyle sürdürdü: “Sizden önce yol gitmis ve dönmekte olan büyüklerinizin sizler için sarf ettigi cümleleri yol isaretleri olarak görün. Rehberlerin uyarilarini dikkate alan yolcu olmak bir ayricaliktir ve sizi hedefinize daha emin yollardan ulastirir. Aziz bir insan olarak karislanmak istiyorsaniz karsiniza çikan insani mutlaka aziz ve degerli bilin. Isminin kökeninde edep kavraminin yer aldigi bir fakülteden mezun olmanin agirligini her zaman üstünüzde tasiyacaginiza bütün kalbimle inaniyorum. Tüm insanliga, ülkemize ve en önemlisi kendinize yararli olma yolunda hepinize hayat boyu basarilar diliyorum.”
“Umarim aldiginiz degerlerle insanlarin gönüllerine sevgi tohumlari ekersiniz”
Törende konusan KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yildirim da mezun ögrencilerin gittikleri her yerde üniversitede yasadiklari güzellikleri anlatmalari temennisinde bulunarak, “Umarim buradan aldiginiz degerler ve bilgilerle insanlarin gönüllerine sevgi tohumlari ekersiniz. Bizim sizlerden beklentimiz bu yönde ve bu beklentinin sizler tarafindan en iyi sekilde yerine getirilecegine inancimiz tamdir. Sizleri sevgi ile kucakliyor ve hepinize hayat boyu basarilar diliyorum.” dedi.
Konusmalarin ardindan mezun olan ögrencilerin fotograflarindan olusan slayt gösterimi yapildi. Daha sonra okul birincisi Emel Timur ile dereceye giren ögrencilere plaketleri takdim edildi. Ögretim üyeleri tarafindan ögrencilere diplomalarinin verilmesiyle birlikte kep atma merasimine geçildi. Edebiyat Fakültesinden mezun olan yaklasik 300 ögrenci hep birlikte keplerini havaya firlatarak üniversite hayatlarina veda etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284