Edep Projesi “Selamlasma” Degeri Sonuçlari Açiklandi

Milli Egitim Müdürlügünce 2012–2013 egitim-ögretim yilinda ilimiz genelindeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde bulunan ögrencilere temel degerleri kazandirmak amaciyla uygulanmakta olan, “Egitimde Degerler Egitimi Projesi” konularindan “Selamlasma” degerinin yarisma sonuçlari açiklandi.

Edep Projesi “Selamlasma” Degeri Sonuçlari Açiklandi

Yarismada dereceye giren okullara ve ögrencilere ödülleri düzenlenen törende Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu tarafindan verildi. Törende yaptigi konusmada selamlasmanin toplumsal birlik ve beraberlige sagladigi katkiyi vurgulayan Sultanoglu, “Insanlar toplum halinde birlikte yasamak zorundadir Birlikte yasamanin temeli sevgi ve saygidir Bu nedenle toplumsal yasamda insanlarin birbirlerini sevmesi, saymasi ve bunu davranislariyla göstermesi çok önemlidir” dedi.
Günlük yasamimizda sevgi ve saygimizi gösterecek davranislar ortaya koymamiz gerektigini belirten Il Milli Egitim Müdürü Sultanoglu, “Selâmlasma bir iliskiyi baslatan, saglamlastirip pekistiren önemli ve güzel bir davranistir. Karsimizdakine ilgimizi, sevgimizi, saygimizi, nezaketimizi göstermenin en iyi yoludur. Bu nedenle selamlasmak günlük konusmalarimizda en çok kullandigimiz sözcüklerden biridir Selâm verdigimiz kimseye: Onun için iyi dileklerde bulundugumuzu, dost oldugumuzu, ona güzel duygular besledigimizi, iyi niyetli oldugumuzu ifade etmis oluruz. Peygamberimiz de hadislerinde selamin önemi ve yayginlastirilmasinin geregi üzerinde durarak tanidigimiz, tanimadigimiz herkese selam verilmesini istemistir.” seklinde konustu.
Il Milli Egitim Müdürü EDEP projesine destek veren tüm okul müdürlerini, ögretmenleri ve ögrencileri tebrik ederek ögrencilerin ödüllerini verdi.
Dereceye giren okullar ve ögrenciler su sekilde siralandi;
Ilkokullar Alaninda:
1.Dr. Sadik Ahmet Ilkokulu
2.Abdurrahim Karakoç Ilkokulu
3.Cumhuriyet Nihat Arslan Ilkokulu
Ortaokullar Alaninda:
1.Zübeyde Hanim Ortaokulu
2.Makbule Orman Ortaokulu
3.Yunus Emre Ortaokulu
Liseler Alaninda;
1.Karaman Anadolu Imam Hatip Lisesi
2.Yunuskent Anadolu Lisesi
3.Bifa Lisesi
Resim-Afis Yarismasi Birincileri;
1.Ilkokul: Gülsevim SEVMEM – Gazi Mustafa Kemal Ilkokulu
2.Ortaokul: Emel Nisa KÜÇÜKUYSAL – Karamanoglu Mehmet Bey Ilkokulu
3.Lise: Büsra TAS – Nefise Sultan Kiz Meslek Lisesi
Siir Yarismasi Birincileri;
1.Ilkokul: Rukiye UGUR – 19 Mayis Ilkokulu
2.Ortaokul: Furkan ÖZKARAALP – Yunus Emre Ortaokulu
3.Lise: Sefa BALCI- Yunuskent Anadolu Lisesi
Kompozisyon Yarismasi Birincileri;
1.Ortaokul: Hicran ÇABUK – Piri Reis Ortaokulu
2.Lise: Mehmet KISACIK – Larende Anadolu Lisesi
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284