Eğitim Liderlerine 2023 Eğitim Vizyonu Semineri

 Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyesi ve SETA Eğitim ve Sosyal Politikalar Araştırmacısı olarak görev yapan Doç. Dr. Ercenk Hamarat, tüm il, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve eğitim yöneticilerine yönelik 2023 Eğitim Vizyonu konusunda bilgilendirmelerde bulundu. 

Eğitim Liderlerine 2023 Eğitim Vizyonu Semineri

Doç. Dr. Ercenk Hamarat program öncesi İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile bir araya gelerek SETA’nın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen konferansta programın selamlama konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu yaptı. Teknoloji ve eğitim temelli rekabet koşullarının daha da arttığı günümüz dünyasında, her alanda gelişimin sağlanabilmesi ve sürdürülebilmesi için yatırım yapılan en önemli unsur insan kaynağımızdır. Devletimizin hedefleri çerçevesinde, daha güçlü bir gelecek iddiamız, eğitimde ortaya koyduğumuz başarılar nispetinde gerçeklik bulacak. En büyük çabamız bugünü ve yarınımızı oluşturacak, gölgemizde yetiştirdiğimiz gençlerimize, tüm insanlığı kuşatabilecek değerleri kazandırabilmektir. Mevcut potansiyelimizi artırarak daha gelişmiş bir topluma dönüşebilmede 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda imkânlarımızı en verimli şekilde kullanacağız. Bu sebeple Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Öğretim Üyesi ve SETA Eğitim ve Sosyal Politikalar Araştırmacısı Sayın Ercenk Hamarat, ilimizi teşrif ederek Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu” diye konuştu.
İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun konuşmasının ardından konuşmasına başlayan SETA Eğitim ve Sosyal Politikalar Araştırmacısı Doç Dr. Ercenk Hamarat, 2023 Eğitim Vizyon Belgesi ile Türk eğitim sisteminde bir ilke imza atıldığını belirterek öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eğitim konusunda fikirlerini paylaştı. Ercenk Hamarat, “Güçlü ve öncü bir Türkiye için gelecek iddiası olan nesillerle, ahlaki yönü gelişmiş kaliteli eğitimin hazırlanmasında vizyon belgesi büyük önem teşkil etmektedir” ifadelerine yer verdi. Eğitim Vizyonunda yer alan ilkesel değerler üzerinde duran Doç. Dr. Ercenk Hamarat, dönüşümün uzun vadeli planlarla gerçekleşeceğini ifade etti. 2053 ve 2071 yol haritasının bu doğrultuda çizildiğini vurguladı. 2023 Eğitim Vizyonunda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ifadelerine de yer veren Ercenk Hamarat, 21. Yüzyılda beceriler, akıl kalp tekilliği, ekosistem, demokrasi ve ekonomi ile bütünleşmek, hesap verilebilirlik ve sürdürülebilirlik kavramlarıyla vizyon belgesinin temel felsefesini ele aldı. 
Programın sonunda SETA Eğitim ve Sosyal Politikalar Araştırmacısı Doç. Dr. Ercenk Hamarat, eğitim liderleriyle görüş alışverişinde bulunarak sorularını yanıtladı.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284