Eğitim Liderlerine “Etkili İletişim” Konferansı

Prof. Dr. Murat Günaydın’ın konuşmacı olarak katıldığı “Etkili İletişim” konulu konferans Güzel Sanatlar Konferans Salonu’nda yapıldı.

Eğitim Liderlerine “Etkili İletişim” Konferansı

İki oturum şeklinde gerçekleştirilen konferans öncesinde İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve Prof. Dr. Murat Günaydın ilimiz Valisi Fahri Meral’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Prof. Dr. Murat Günaydın Vali Fahri Meral’e yapmış olduğu çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler verdi.
Valilik makam ziyareti sonrasında Güzel Sanatlar Konser Salonunda gerçekleşen “Etkili İletişim” konulu programa, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, okul yöneticileri ve rehberlik öğretmenleri katıldı. Program, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun kısa bir selamlama konuşması ile başladı. İl Müdürü Kuntoğlu, eğitim liderlerinin sürekli yenilenmesinin önemine değinerek okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin eğitimine ve gelişimine yönelik programların devam edeceğini ifade etti.
Etkili iletişimde söz, ses ve beden dilinin etki oranına değinen Prof. Dr. Murat Günaydın, retorikte iletişim, yakınlık ve gerçeklik 3 ana başlığı altında konferansına devam etti. “İletişim koparsa ölüm gerçekleşir” diyen Prof. Dr. Günaydın, iletişimi sabote eden unsurları sıralayarak bunlardan nasıl uzak durulabileceğini açıkladı.
Mutlu ve başarılı birey ve toplumlar için hayat enerjisinin yüksek olması gerektiğini ifade eden Murat Günaydın, üretken ve gelişen toplum için etik yaşamın hangi gereklerinin olduğunu anlattı. Ruhsal ve fiziksel sağlığın, aile ve arkadaşların, iş ve çevre unsurları ile inancın hayata etkilerinden bahsetti. Prof. Dr. Murat Günaydın, öğleden sonraki oturumda ise katılımcılara mizaçların ve ennegramın iletişim üzerindeki etkilerini anlatarak sunumuna son verdi.
Katılımcıların büyük beğenisini kazanan programın sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu tarafından Prof. Dr. Murat Günaydın’a tablo hediye edildi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284