Eğitim – Öğretim Yılının İkinci Yarısı İçin Ziller Çaldı

2017 - 2018 Eğitim Öğretim yılı ikinci döneminin başlaması nedeniyle Vali Fahri Meral, Zübeyde Hanım Ortaokulunda öğrenci ve velilerle bir araya geldi.

Eğitim – Öğretim Yılının İkinci Yarısı İçin Ziller Çaldı

 Zübeyde Hanım Ortaokulunda düzenlenen programa; Vali Fahri Meral, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen ile kurum müdürleri, yöneticiler, öğretmenler ve veliler katıldı.

2017-2018 Eğitim öğretim ikinci yarısının başlaması nedeniyle Zübeyde Hanım Ortaokulunda düzenlenen programa katılan Vali Meral, okul binasına gelişinde öğrencilerle yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Programda İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, yaptığı açılış konuşmasında yeni dönemde yapılacak çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu’nun konuşmasının ardından Vali Fahri Meral daha sonra okul yöneticileri ve velilerle bir araya geldi. Toplantıda Vali Meral, eğitim öğretim yılının öğrenciler, öğretmenler ve veliler için hayırlı olması dileklerinde bulunduğu konuşmasının başında öğrenci velilerini okullarda daha sık görmek istediklerini söyledi. Tüm öğrencilerin başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirme temennisinde bulunan Vali Meral, okul güvenliği, trafik, öğrenci servisleri ve eğitimle ilgili diğer konuların yanı sıra bağımlıkla mücadele konusunun önemine değindiği konuşmasında güvenli bir eğitim ortamı sağlanması için okullarda gereken her türlü tedbirin alındığını belirtti. Vali Meral “Amacımız öğretmen ve okul idarecileri başta olmak üzere okul aile birliği ile diğer kurumlar arasında sağlam bir iş birliği oluşturmak. Okul idarecilerine bu konuda gerekli talimatları verdik. Eğitimde başarıyı yakalamak için okul, aile iş birliği çok önemlidir. Velilerimizi daha sık okullarımızda görmek istiyoruz. Okulun imkânlarından yararlanma konusunda da kapımız sonuna kadar açıktır.” şeklinde konuştu.

Öğrenci velileriyle gerçekleştirdiği toplantıda okul servisleri ve kantinlerde satılan gıda ve ürünlere ilişkin okul yöneticilerinin hassas davranacaklarını ifade eden Vali Meral konuşmasının devamında “Karaman eğitim anlamında ülke genelinde üst sıralarda yer alıyor. Bizim için daha iyiye ulaşmak asıl olandır. Her yıl bir önceki yıldan daha iyi olacaktır ilkesi ile hareket ediyoruz. Öğrencilerin sosyal gelişimleri için kendilerine de zaman ayırması gerekir. Bu konuda ailelerin de bilinçli olmasını önemsiyoruz. Öğrencilerimizin sınav sorumluluğuna sahip olması gerekiyor ama kişisel gelişimlerinin önemli olduğu unutulmamalıdır. 30 okulumuzda kurumların iş birliği ile uygulanmaya başlayan özel güvenlik görevlilerine ilişkin çalışma bu yıl ilk kez hayata geçirildi. Bu konuda veli ve okul idarecilerimizden olumlu geri dönüşler alıyoruz.” dedi.

Programın ardından okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Meral, bir aile bütünlüğü içerisinde çalışmanın başarıya olumlu katkılar sağladığını belirterek, öğretmen, veli, öğrenci işbirliğinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Güvenlik konularında velilerimizin ve öğretmenlerimizin istek ve şikayetlerinin değerlendirildiği toplantının ardından Vali Meral, yeni dönem için öğretmen ve okul idarecilerine başarılar diledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284