Egitim-Sen Üyeleri 2 Gün Grev Yapacak

4+4+4 egitim sistemini protesto eden Egitim-Sen Subesi, iki gün süreyle grev karari aldi.

Egitim-Sen Üyeleri 2 Gün Grev Yapacak

28-29 Mart tarihlerinde grev karari alan Egitim-Sen Karaman Subesi üyeleri Cumhuriyet Parkinda bir araya gelerek bir basin açiklamasi yaptilar.
Egitim-Sen Sube Baskani Mustafa Bozkurt yaptigi basin açiklamasinda, 4+4+4 olarak bilinen Ilkögretim ve Egitim Kanunu ve 4688 sayili Kamu Görevlileri Sendikalarinda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Tasarisi’na iliskin örgütümüzün itirazlarini kamuoyuna bir kez daha güçlü bir biçimde duyurmak için 28-29 Mart tarihlerinde tüm ülkede Grev yaparak ve Ankara’ya gidecek olan örgütün Ankara Valiligi ve AKP hükümetinin antidemokratik tutumuyla engellenmek istendigini söyledi.
Bozkurt, “Yasa teklifi genel kurula gelene kadar yasanan bütün gelismeler, Egitim Sen’in israrla vurguladigi, düzenlemenin egitim süresini uzatmaktan çok, egitimde yasanan ticarilestirme ve dinsellestirme uygulamalarinin önünü tamamen açmaya yönelik oldugunu göstermistir. Bu temel gerçek, bugün düne göre çok daha belirgin bir sekilde ortaya çikmis durumdadir. Egitim Sen, çocuklarimizin, ögrencilerimizin ve ülkenin gelecegi açisindan son derece önemli ve tehlikeli düzenlemeler içeren söz konusu yasa teklifine karsi bugüne kadar çesitli uyarilarda ve elestirilerde bulunmus, teklifin derhal geri çekilerek, bilim insanlarinin, sendikalarin görüslerinin alinmasi gerektigini savunmustur. Bütün uyari ve elestirilerimize ragmen, Basbakanin özel talimatiyla çocuklarimizin, ögrencilerimizin geleceginin karartilmak istemesine sessiz ve tepkisiz kalmamiz kesinlikle beklenemez. Basbakan’in “Dershaneleri kaldiracagiz” sözü toplumda 4+4+4 yasasina karsi yükselen tepkileri kirmaya dönük bir çabadir. Sendikamiz, daha önce yapmis oldugu açiklamalarin bir geregi olarak, 4+4+4 yasa teklifi meclis genel kurulunda görüsüldügü sirada 28–29 Mart tarihlerinde 2 günlük grev yapma karari almistir. Grevimiz, sadece egitim ve bilim emekçilerinin degil, toplumun önemli bir bölümünün 4+4+4 kademeli egitim sistemi ile ilgili olarak duymakta oldugu derin kaygilarin bir sonucu olarak ortaya çikmistir” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284