Egitim Toplantisi Yapildi

Ilimize bagli Yollarbasi beldesinde geçtigimiz Çarsamba günü çiftçileri bilgilendirmek amaciyla Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü tarafindan bitkisel ve hayvansal üretim konularinda egitim toplantisi yapildi.

Egitim Toplantisi Yapildi
Toplantiya Il Müdür Yardimcisi V. Refik Kiraz, Yollarbasi Belediye Baskani Mehmet Sariüzüm ile birlikte sube müdürleri ve vatandaslar katildi.
Toplantida bir açilis konusmasi yapan Yollarbasi Belediye Baskani Mehmet Sariüzüm, Beldenin ekonomisinin tarima dayandigini ve bölge insaninin gelirinin arttirilmasinda tarimda gelisen bilgi ve teknolojiyi takip etmesi gerektigine deginerek, “Bu kapsamda Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügünün bu toplantilar ve çesitli çiftçi egitim çalismalarla beldeye hizmet ettiginin altini çizerek, özverili çalismalarindan dolayi tarim personeline ve sayin müdürlerimize tesekkür ediyorum” dedi.
Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Refik Kiraz da, “Çiftçilerimizin dünyada hizla gelisen bilimsel tarim ve tarimsal teknolojiler konusunda bilgilendirilmesi ve üreticilerimizin tarimdan elde ettikleri gelirin yükseltilmesi Bakanlik ve Müdürlük olarak en temel görev olarak görmekteyiz. Bu baglamda çesitli tarimsal konularda çiftçi egitim toplantilari, tarla günleri, demonstrasyonlar düzenlemekteyiz. Amacimiz bölgemiz üreticisinin refah seviyesinin daha yukariya tasinmasidir. Bunun içinde bir araç olan kaliteli ve yüksek tarimsal üretimdir. Bunun yaninda bir borç olarak gördügümüz çok degerli topraklarimizin gelecek nesillere teslim edilmesidir. Saglikli bir gelecek ve güvenilir gida için sürdürülebilir tarimin daha çok gündeme gelmesinin çiftçilerimizin çevreye daha duyarli olmalari gerekiyor” diye konustu.
Yapilan egitim toplantisinda Yollarbasi Tarimsal Kalkinma Kooperatifin uygulamaya basladigi 300 bas süt sigirciligi projesi kapsaminda yetistiriciligi yapilacak süt sigirciligi hakkinda ve hayvan sagligi ile hayvan bakim ve beslenmesi, hayvancilikla ilgili desteklemeler, kirsal kalkinma yatirimlarin desteklenmesi, ürün prim desteklemeleri, biçerdöver kontrolleri, bugday ekimi ve yetistiriciligi gibi pek çok tarimsal konu hakkinda bilgiler verilmistir. Samimi bir sohbet havasinda geçen toplanti üreticilerimizin sorularinin cevaplandirilmasi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284