Eğitim Ve Öğretimde Yenilikçilik Ödüllerinin Saha Ziyaretleri Yapıldı

Yenilikçi uygulamaların eğitim sistemimize kazandırılması, öğrenci ve öğretmenlere daha iyi eğitim ve öğretim imkanlarının sunulması amacıyla ülke genelinde uygulanan “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” projesi kapsamında İlimize gelen ve Milli Eğitim Bakanlığınca oluşturulan değerlendiriciler İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu ziyaret etti.

Eğitim Ve Öğretimde Yenilikçilik Ödüllerinin Saha Ziyaretleri Yapıldı
Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından başlatılan “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” projesi kapsamında 13-17 Haziran 2016 tarihleri arasında Ermenek Fatma Nadir Haranioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğüne Bakanlıkça oluşturulan değerlendiriciler tarafından yenilikçilik ödülleri saha ziyareti yapıldı.
Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, projelerin öğrencilere yeni ufuklar kazandırması açısından önemli olduğunu ifade etti. Sultanoğlu, “TÜBİTAK projeleri başta olmak üzere ulusal, uluslararası ve İlimize yönelik yapılan her çalışma öğrenicilerimizin yeni kazanımlar elde etmesi açısından önem arz etmektedir. Öğretmenlerimizin rehberliğinde yapılan projeler öğrencilerimizdeki merak duygusunu uyandırarak bilgi, beceri ve düşüncelerini ortaya koymaktadır. Bu açıdan proje kapsamında yapmış olduğunuz çalışmalar bizim için değerlidir. Bu açıdan proje kapsamında yapmış olduğunuz çalışmalar bizim için değerlidir. İlimize yapılan çalışmalardan dolayı ve gerçekleştirmiş olduğunuz bu ziyaretten dolayı sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Aksoy, “Ülke genelinde uygulanan proje kapsamında 5 kategoride 3609 başvuru olmuş, bunlardan başvuranlar tarafından 2581'i onaylanmıştır. Yapılan çalışmalar belli kriterlere göre bağımsız dış değerlendiriciler tarafından değerlendirilmesi yapılmış ve değerlendirme sonucunda da 303 çalışma saha ziyaretine kalma başarısı göstermiştir. Proje ile birlikte 13-17 Haziran 2016 tarihleri arasında Ermenek Fatma Nadir Haranioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek okulda uygulanan Fiber Akıl Haritaları İle Tarih Öğretimi projesinin çalışmalarını yerinde inceleme fırsatı bulduk” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284