Egitim Yilinin Ilk Dönemi Sona Erdi

2012-2013 egitim ögretim yilinin ilk yarisi çalan son zil sesiyle sona erdi. Ilimizde anaokullari dâhil 49 bin 746 ögrenci karnelerini alarak yariyil tatiline girdi.

Egitim Yilinin Ilk Dönemi Sona Erdi

1.Dönem Karnelerinin verilmesi nedeniyle bir mesaj yayimlayan Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, “2012–2013 Egitim-ögretim yilinin birinci dönemini huzur ve saglikla tamamlamis bulunuyoruz. Karne, ögrencinin basarili ya da basarisiz olarak etiketlendigi bir belge degil; ögrencinin bulundugu egitim ortaminda ondan beklenen bilgi ve beceri alanindaki yeterlilikleri ne derece gösterdigine iliskin bir ara degerlendirme olarak algilanmalidir. Yakin bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarinizda sizler yükselteceksiniz. Sizler de bunu saglamak için sorumluluklarinizin farkinda olmali ve bu sorumluluklari yerine getirmek için elinizden gelen gayret ve çabayi sarf etmelisiniz. Sevgili veliler, Unutmayin ögrenemeyen ögrenci yoktur Okumanin bilincinde olmayan çalismayan ögrenci vardir. Sizlere bol kitap okumanizi öneriyorum, okuma sevgisini kazandiktan sonra okumayi aliskanlik haline getirdiginizde, çalisma konusunda bütün engelleri asarsiniz. Kendi ögrencilik yillarinizi ve karnelerinizi hatirlayip, çocugunuzla empati kurmaya çalisiniz. Sonuç ne olursa olsun sevginizi vurgulayin. Öncelikle çocugunuzun basarisizlik nedenlerini tespit edin. Basarisizligin utancini çocugunuza yasatmayin. Bunun yerine, çabalamasi için onu tesvik edin. Çocugunuzla yeteneklerine uygun hedefler belirleyin. Çocugunuzun duygu ve düsüncelerini ifade etmesine izin verin. Kiymetli Meslektaslarim, Ögrencilerinize tatili dinlenerek, ders ve ödev etkinliklerinin disinda okuma, ailesi ile birlikte sosyal ve kültürel etkinliklere katilarak zaman geçirmelerini tavsiye edin.
Bu duygu ve düsüncelerle hepinize saglikli, mutlu ve huzurlu bir yariyil tatil geçirmenizi diliyor, saygi ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284