Egitimciler Ayakta

Milli Egitim sisteminde yapilan degisiklikler ve norm kadro adiyla görevden almalara karsi çikan Egitim-Sen ve Egitim-Is sendikalari 24 Eylül Çarsamba günü bir günlügüne is birakma eylemi yapti.

 Egitimciler Ayakta

Eylem nedeniyle Cumhuriyet Parki’nda birer basin açiklamasi yapan sendika temsilcileri özetle,
Egitim-Is “Siyasal iktidarin kendisi gibi düsünmeyen hiçbir emekçiyi devlet kurumlarinda istemedigi açiktir. Müdürler üzerinden baslayan performans ölçme sisteminin yakin zamanda ögretmenlere ve diger egitim çalisanlarina da uygulanacagi, bu performans kriterlerinin tüm egitim çalisanlarinin is güvencelerinin ellerinden alinacagi bir süreç açikça yasanmaktadir. Egitim bilim iskolunda örgütlü sendikalarin öncelikli görevi bu tehlikeyi görerek daha büyük ve etkin eylemleri örmek olmalidir. Egitim-is, 24 Eylül is Birakma Eyleminde yaptigi öncülügü bundan sonraki eylemliliklerde de gösterecektir. Ancak hiçbir sendikal yapinin hakli taleplerle yapilan eylemleri mesru olmayan zeminlere çekerek emek cephesini bölmeye hakki yoktur. Öyle görülüyor ki, AKP’nin emekçilere ve ulusa karsi saldirilari devam edecektir. Emekçiler için de bu yil eylem yili olacaktir. Boyun egecegimizi düsünenler yanildiklarini göreceklerdir” dedi.
Egitim-Sen “Yillardir egitim sistemine yönelik olarak atilan her adim, yapilan her yasal düzenleme ve fiili uygulama, okulöncesinden yüksekögretime kadar egitimin bütün kademelerinde piyasalastirma ve ticarilestirme uygulamalarini arttirmis, kamu kaynaklari özel okullara aktarilirken, devlet okullari kendi kaderine terk edilmistir.
Milli Egitim Bakanligi egitimde yillardir acil çözüm bekleyen sorunlari bir tarafa birakip, egitim sistemi üzerinden toplum içinde yeni ayrismalar ve kutuplasmalar yaratacak uygulamalari hayata geçirmeyi sürdürmektedir. Özellikle egitimde 4+4+4 dayatmasi sonrasinda, egitime yönelik dogrudan siyasi müdahaleler artmistir. Egitim müfredatinin içerigine dini söylem ve ifadelerin yerlestirilmis, okul dönüsümleri sürecinde imam hatiplere ayricalik taninmis, ögrenciler ögretmen yoklugu gerekçe gösterilerek dini içerikli dersleri seçmeye yönlendirilmistir” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284