Egitimde Kalite Farki Ortadan Kalkacak

Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer, Anadolu, fen, meslek ve normal liseler arasindaki kalite farkinin ortadan kaldirilacagini ve sinava girilmesine gerek kalmayacagini söyledi.

 Egitimde Kalite Farki Ortadan Kalkacak

Bakan Dinçer, katildigi bir televizyon programinda üzerinde bir yildir çalistiklari yeni ortaögretim sistemi ile ilgili önemli açiklamalar yapti. Egitim sisteminde yaptiklari degisikliklerin sinavlarin kaldirilmasi ve dershanelerin kapatilmasi konusunun bir parçasi oldugunu belirten Bakan Ömer Dinçer, "Biz SBS'nin kaldirilacagini, dershanelerin kapatilacagini söyledik. Fakat dershaneye ve sinava ihtiyaç duyulan sistemi ortadan kaldirmadan, bu söylediklerimizi yapmak mümkün degil. Yapilan her degisiklik, getirilecek sistemi destekleyecek olan degisikliklerdir. Yani bir bütünün parçalaridir" dedi.
YARIS OLMAYACAK
"Ögrencileri kendi elimizle zora sokuyoruz" diyen Bakan Dinçer, "Türkiye'nin 70 ilinde kalabalik sinif sorunu yok. Bu sorun göç alan ilerde. 2-3 yil sonra bu da ortadan kalkar. Ancak biz okullarimizda kalite farkini kendi elimizle yaratmisiz. Anadolu, fen ve meslek lisesi olarak okullari ayirmisiz. Aralarindaki fark belli. Anadolu liselerinde ögrenci 5 saat yabanci dil fazla görüyor. Fen liselerinde ise 4 saat fen dersi fazla. Bütün bu degisiklikler yarisi ortaya çikarmis. Simdi biz bu yarisi ortadan kaldiriyoruz. Ögrencilerin ders seçmesine esneklik getiriyoruz. Normal bir lisede okuyan ögrenci, daha fazla yabanci dil dersi aldiginda, sinavla gidecegi okuldan, en yakinindaki okulun bir farki kalmayacak. Sinava girmesine gerek kalmayacak. Kalite farkini ortadan kaldirmak için çalisiyoruz" diye konustu.
YENI ORTAÖGRETIM SISTEMI NELER GETIRIYOR?
SBS kaldiriliyor.
Tür olarak liseler akademik, meslek, fen, ve özel lise olacak.
Adrese dayali olarak ögrenciler Anadolu liselerine kayit yaptiracak.
Anadolu ögretmen liseleri kapanacak.
Fen liseleri nüfusu 500 bin olan yerlerde olacak.
Bazi Anadolu liselerinde hazirlik siniflari kaldirilacak.
Meslek liselerine girisler, ögretmenler kurulu karariyla gerçeklesecek.
Kaynak: Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284