Eğitimde Yönetim ve Liderlik Konusu Konferansı 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından ‘Eğitimde Yönetim ve Liderlik’ konulu konferans düzenlendi.

Eğitimde Yönetim ve Liderlik Konusu Konferansı 

Karaman Abdurrahim Karakoç İlkokulu Müdürü Erdal Demir’in konuşmacı olarak yer aldığı konferansı Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesip Aktan’ın yanı sıra üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci takip etti. 
Demir katılımcılara yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Yönetimin olmazsa olmaz bir takım faaliyetleri vardır. Yönetimin amacını bilmesi ve davranışlarını ona göre şekillendirmesi yönetim düzenini temsil eder. Bunun yanında yönetimin kültürel ve ekonomik amacı da vardır. Kültürel amaç ile örgüt kültürü çalışanlara uygun olmalı ve onları temsil etmelidir. Ekonomik düzende ise kar sağlamak amaçlanır. Yönetimin planlama, örgütleme ve yöneltme olmak üzere üç temel fonksiyonu vardır. İlk olarak planlama yapıldıktan sonra ikinci adım olarak çalışmalarda örgütleme yapılmalıdır. Örgütleme sonrasında ise yöneltme gelir. Burada verimli bir şekilde yönlendirme yapılmalıdır. Eğitimin yönetim fonksiyonlarını ise motivasyon, iletişim, liderlik ve güç oluşturuyor. Eğitim ve yönetim anlayışında insan psikolojisi çok önemli bir yere sahip. İnsan faktörünü bilmeli ve insan kaynaklı olarak güzel davranışlar sergilemelisiniz. Kendiniz işe adayarak ve inanarak hareket etmelisiniz” dedi.
Programın son kısmında yönetici ile lider arasındaki farklardan ve liderde olması gereken özelliklerden bahseden Demir’e program sonunda plaket verildi. 


 

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2018, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284