Erasmus Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Karaman Gençlik Kulübü Derneği ile KMÜ Gençlik Kulübü Öğrenci Topluluğu tarafından Erasmus+ Fırsatları konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Erasmus Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

“Farklı ülkeleri tanımak size farklı tecrübeler kazandıracak”

Topluluk Başkanı Hanife Aydın’ın açılış konuşmasının ardından Karaman Gençlik Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Yağmur Süzer, Erasmus Değişim Programı hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Süzer, Erasmus programı ile ilgili yeterince bilgi sahibi olunmadığını hatırlatarak, “Erasmus programının en temel amacı Avrupa'daki yüksek öğretim kurumları ile diğer ülkeler arasındaki kültürel etkileşimleri arttırmaktır. Bunun yanı sıra program, gençlere mesleki beceri kazandırılması gibi farklı amaçları barındırıyor. Erasmus programı yalnızca bir öğrenci değişim programı olarak biliniyor. Böyle bir yanlış algı var. Yalnızca öğrenciler değil, diğer şartları taşıyan bireyler de bu programdan yararlanabiliyor. Farklı ülkeleri tanımak size farklı tecrübeler kazandıracak. Gittiğiniz yerlerde muhakkak bir şeyler öğreneceksiniz ve ufkunuz açılacak.” dedi.

Avrupa Gönüllü Hizmeti hakkında da bilgi veren Süzer, konuşmasının devamında öğrenim ve staj hareketliliği, başvuru için gerekli şartlar, başvuru süreci, değerlendirme aşaması, seçildikten sonra yapılacak işlemler, öğrenim ve staj hibeleri gibi pek çok konu hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Yabancı Öğrenciler KMÜ Öğrencileri ile Buluştu

Ayşe Yağmur Süzer’in ardından Erasmus programı kapsamında Karaman’a gelen Selda ve Yona isimli öğrenciler görüşlerini paylaştılar. Karaman’a İtalya’dan geldiğini ve şu an için çok mutlu olduğunu söyleyen Yona, “Projeye bir arkadaşımın tavsiyeleri sonucunda katıldım. Proje sayesinde farklı kültürleri tanıma imkânı buluyorum. Üç haftadır Karaman’dayım. İngilizce bilmeseler dahi buradaki insanlarla bir şekilde iletişim kurabiliyoruz. Bu beni mutlu ediyor. Sizler de bu program sayesinde farklı ülkelere giderek farklı insanlar ve farklı kültürleri tanıyabilirsiniz.” dedi.

Erasmus programı kapsamında Karadağ’dan Türkiye’ye gelen Selda ise şunları söyledi: “Daha önce de Türkiye’ye gelmeyi çok istemiştim fakat öncelikle İstanbul’a gelme fırsatı yakaladım. Sonrasında ise İstanbul dışında bir yere gitmek istedim ve Karaman’ı seçtim. Karaman, küçük ama daha şirin bir şehir. Burada olmaktan mutluyum. Sizler de bu imkanlardan yararlanarak farklı ülkelere gitmelisiniz ve bu tecrübeyi mutlaka yaşamalısınız.”

Bilgilendirme toplantısı öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284